Rocca de Giorgi är ett litet samhälle i provinsen Pavia, strax utanför Milano. Här ligger Villa Fornace, en neoklassisk herrgårdsbyggnad på 3500 kvadratmeter som uppfördes 1674 på grunden av en tegelugn.

DSC_0489-2

I villan bor makarna Lavinia och Carlo Giorgi de Vistarino, medan dottern Ottavia och hennes make Guido Vivarelli Colonna och deras två barn bor strax intill. Jag hade glädjen att fotografera hemmet för Gods & Gårdar och här kommer ett antal bilder som inte kom med i tidningen.

Villans  entré leder direkt in i husets Salone d’Onore, en imponerande sal med dubbel takhöjd och mängder av vackra detaljer och objekt. Husets butler serverar bubbel ur en flaska med etiketten ”1865” , året då Conte Vistarino producerade sin första flaska Spumante, framtagen enligt klassisk champagne-metod. Greve Carlo Rocca di Vistarino var på mitten av 1800-talet först i Italien med att plantera vinstockar av sorten Pino Noir och under många år kallades huset för ”Maison de champagne italien”.

DSC_0040

I dag är det Ottavia Rocca di Vistarino som för arvet vidare. Tidigare tillverkade familjen vin som framför allt såldes på bulk innan det tappades på flaska på annat håll. Ottavia tog sig an att producera och sätta etikett på egna flaskor och idag kan hon stoltsera med flera prisbelönta varianter. Förhoppningsvis kommer vinet snart säljas även i Sverige.

DSC_0020-3

Carina och jag fokuserar på kameran via paddan. Salongens väggar är sedan tidigt 1900-tal klädda i ljusblå sidentyg med guldbroderat mönster. Bland de många miniatyrerna ovanför soffan finns ett sällsynt porträtt av kungen av Rom, son till Napoleon Bonaparte och Marie Louise av Österrike.

Det är alltid speciellt att komma till ett hem där unika och mycket gamla föremål har vardagsstatus. Familjen ser inget märkvärdigt i att matsalens väggar är klädda med Aubusson 1500-tals textiltapeter, takkronan är en munblåst muranolampa från 1700-talet, silverterrinen tillhör en uppsättning som familjen fått i gåva av Hertigen av Edinburgh och de franska stolarna är en gåva till familjen från ”Casa Savoia” och den italienska kungafamiljen, som ett litet exempel.

DSC_0444

 

Sovrummet med unik möbelgrupp i empir, är ett av många gästrum på övre våningen. På nedre våningen finns ett vackert biljardrum med ett underbart parkettgolv.

Se gärna fler bilder på min nya blogg!

DSC_0558

Solen går ner över Rocca di Giorgio och Greve Carlo Rocca di Vistarino tar sin gamla hund på en promenad runt huset.

 

DSC_0941

Jag hoppas ni läste och tyckte om artikeln i Gods & Gårdar. Vill du läsa om den härliga jaktresan då jag först såg Villa Fornace och träffade Ottavia så klicka gärna här! Vill du besöka Villa Fornace och prova Conte Vistarinos vin, eller kanske boka en av deras fina fågeljakter, så går gärna in på deras hemsida här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..