Från Lucia till Nyår

 

God fortsättning på det nya året! Jag har varit helt uppslukad av allt runtomkring julen, umgänge med barnen, olika kalas och ett par roliga resor. Förstås jättekul, men nu känns det skönt att återgå till något som påminner om rutiner.

Titta gärna in på min nya blogg här!

Innan jul hade glädjen att uppleva Lucia på en privat fest i  vackra spegelsalen på Grand hotel. I publiken satt gäster från ett  stort antal olika länder och det var rörande att se att många (inklusive jag) hade tårar i ögonen. Lucia är verkligen en vacker och stämningsfull tradition. 

Efter lucia och strax innan jul blev det en sväng till charmiga Köpenhamn. Nyhavn var en enda lång julmarknad med mängder av olika stånd och på kvällen firades med att paddla kajak som pyntats med massor av lampor. Shopping, fantastisk mat och ett besök på Lousiana museum och sen var det dags att resa hem för att finputsa på julstämningen hemma på prästgården.

Tillbaka till prästgården där julmusiken flödade, pepparkakshus bakades och alla ljusen snart var tända. Vilken tur vi har en så härlig tradition som lyser upp vår mörka årstid.

Bordet är dukat, ljusen är tända och i köket står julbuffén och väntar. Det är första julen som firas i matsalen, då jag tidigare hade en soffgrupp här, men jag är så nöjd med att ha återställt det som det ska vara.

Tidig morgon och julotta i Gillberga Kyrka.

Det blev prästgårdens nyrenoverade gamla stall som fick stå modell för årets pepparkaksbygge. Klart enklare och snabbare än de jag brukar göra, vilket kändes skönt.

Under mellandagarna undviker jag alla stress och shopping och vill helst bara vara hemma och njuta av stämningen, titta på film med barnen och synda med att äta frikostigt med choklad. Men jag passade ändå på att jobba lite, med att försöka fotografera mitt hem till ett eventuellt framtida julreportage. Vi får se hur det blir med det.

Strax innan årets slut bytte jag prästgårdens lugn mot livliga Istanbul. Där blev ytterligare en massa god mat och bland annat ett besök på Hagia Sofia (vilket får bli ett eget blogginlägg). Och så blev det dags för årets sista kväll. Nyårsmiddagen intogs sittandes i en trappa som nästan vibrerade av den livliga musiken.  Annorlunda, men härligt med miljöombyte!

Åter hemma på prästgården med hundar, katter och hästar och här lär julen få hänga kvar åtminstone fram tills tjugondag knut, om jag ska hinna med att ta bilder med de få soltimmar som erbjuds. Jag har så mycket mer att skriva om, så lovar att uppdatera bloggen snart. Ha det så bra tills dess!

Tråkigt att vara modell, tycker Kimchi. Vi hörs snart igen!

Nyfiken på att se mer? Gå gärna in och följ mig på min nya blogg här !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..