Så härligt att avsluta sommarlovet med ett vackert omslag från Ingalill Snitts och min artikel om Spellinge säteri i Östergötland, vilket får bli mitt första blogginlägg på länge.

Här kommer en massa bilder från den fina fotodagen hemma hos Carl Henrik Kuylenstierna. Framförallt från den helt omoderniserade flygeln, som inte kom med så mycket i tidningen.

Hoppas ni läser och tycker om artikeln!

Dsc 6337

Spellinge är något ovanlig med två olika flyglar och två  små fyrkantiga och rödmålade byggnader med insvängda pyramidtak. När flyglarna byggdes på 1740-talet var de identiska, men huset som används som corp de logi reveterades och vitputsades dryga hundra år senare. Någon huvudbyggnad verkar inte ha funnits.

Den gula kavaliersflygeln är mycket välbevarad och i stort sätt oförändrad sedan det byggdes.

Dsc 6307

Dsc 6305

Dsc 6321

Dsc 6317

Ingalill beundrar de vackra färgkombinationerna. Målningarna har delvis restaurerats under modern tid.

My post 1 2

Carl Henrik har ett stort ansvar, med nio byggnader och en hel park som byggnadsminnesförklarats.

My post

Dagen avslutades med middag i solnedgången och med utsikt över sjön. Grannarna Erik och Win af Petersens från Helgeslätt  gjorde oss sällskap (och hjälpte även till med att ro Ingalill i en liten båt så att hon kunde fota exteriörerna från vattnet). Senare tog Carl Henrik med oss på en kvällspromenad i sommarnatten till den närliggande dansbanan, där vi fick ta en svängom till hederlig gammal dansbandsmusik. Vilken härlig avslutning!

Dsc 0017

Dsc 6373

Det brukar bli bra när man har roligt. Läs mer om Spellinge och se hur fint Carl Henrik har det i det senaste numret av Gods & Gårdar.

Efter en händelserik sommar känns det skönt att barnen är åter i skolorna och att den otroliga värmen svalnat. Nu ska det bli roligt fokusera på jobbet och att uppdatera med bilder från senaste tiden. Hoppas ni läsare haft en underbar sommar. Vi hörs snart igen!

Nyfiken på att se mer? Gå gärna in och följ mig på min nya blogg här !

LOADING..