Vilka fantastiskt härliga försommardagar. Aldrig har jag sett syrenerna blomma så intensivt. Prästgården äv verkligen omgiven av syrener och doften på kvällarna är helt magisk. Även fruktträden har varit översållade med blommor och det ser lovande ut vad gäller hela trädgården. Så skönt och efterlängtat.

Jag har haft mycket att göra framför datorn, men har inte kunnat hålla mig från att smita ut i trädgården titt som tätt. Det har dessutom varit nödvändigt. Annars skulle naturen snart ta över och prästgården bli helt igenvuxen.

Gå gärna in och följ mig på min nya blogg här !

Omgiven av doftande syrener. Nu vill jag bara vara och njuta av stunden, vilket jag gör så ofta som möjligt. Underbart!

Gammalt tappert äppelträd av sorten Gravensteiner. Helt ihåligt och grenarna är delvis av. Ändå får den nya grena och blommar som aldrig för. Vilken livsgnista!

 

Ett annat gammalt träd som får goda, gröna och krispiga äpplen.

Dillpionen är först bland pionerna.

Men går inte bara att gå omkring och lukta på blommorna om man vill ha fint i trädgården. Det här är en slagt Vallört som jag varje år krigar med och inte vill ha just i rabatterna. Den blå färgen är nästan lika imponerade som dess envisa rotsystem.

Lönnarna vid uppfarten har fått sina bevattningspåsar och gräset är klipp.

Att hålla borta ogräset i gruset är ett evighetsjobb. I år tänker jag prova att salta med Effektsalt och vattna på det efter att gruset är rensat. Förhoppningsvis ett bättre alternativ än Roundup, som jag inte vill använda.

I morgon ska jag iväg och fota en vacker herrgård som just fått nymålade kineserier i flera rum. Det ska bli så roligt! De första bondpionerna har just slagit ut och kommer bli bra at ta med som rekvisita. Följ gärna med mig på mitt jobb via Instagram Stories.

 

  1. Kickis skriver:

    Helt otroligt, fantastiska bilder!! Önskar man kunde stanna tiden!

    1. Tack Kickis! Håller helt med – vill stanna tiden!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..