För några veckor sedan var jag i sällskap med bästis Carina Edwards i Genoa för att fotografera i ett fantasiskt palats, och nu sitter jag på flygplatsen för att åka tillbaka till samma palats igen, men denna gång för att vara med på en stor modedesigners födelsedagsfest. Ska bli så spännande!

Om möjligheten finns kommer jag att uppdatera på Instagram Stories, så följ mig gärna där!

Under medeltiden var Genoa en av de största handelsstaterna i Europa och stadens främsta konkurrent var Venedig.  Här syns Via Garibaldi, världens första privata gata, och här ligger flera berömda palats. Gatan blev 2006 upptagen på Unescos världsarvslista.

Palazzo Angelo Giovanni Spinola har vacker fasad med freskomålningar från 1500-talet.

Ännu en vacker byggnad på Via Garibaldi.

Jag är så glad att jag fick den fantastiska möjligheten att fotografera Spinolas otroliga interiörer (mer om det kommer senare). Nu ska det bli roligt att få uppleva rummen kvällstid och fylld med tjusiga gäster.

Stativet räckte inte till på långa vägar.

Porten till Palatset.

Palatsets ägare Carlo Clavarino tog sig tid och såg till att Carina och jag fick en ordentlig visning av Genoa. Tillsammans besökte vi ett antal vackra palats och den gamla statsdelen. Så mycket vackert och så mycke charm, och till skillnad frå tex Rom, så få turister!

Inte alla klädaffärer som har antika statyer . Carlo är född i Genoa och är mäkta stolt över sin stad, som han vill hjälpa till att sätta på kartan igen. Fortsättning följer. Nu går strax mitt flyg.Ha det så bra så länge!

Nyfiken på att se mer? Gå gärna in och följ mig på min nya blogg här !

  1. Mycket spännande, vackert och intressant, Tina! Ja, Genova är en ganska bortglömd juvel ur turistsynpunkt, trots dess unika skönhet och spektakulära läge med de dramatiska höjderna och Medelhavet alldeles intill stadscentrum!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..