Ni kanske minns att jag i höstas var utanför Milano för att göra mitt första jobb som både skribent och fotograf. Jag har varit lite tyst om resultatet, men bilderna blev riktigt fina och kommer ut i Gods & Gårdar till hösten. Så glad över detta!

Här kommer minnen från en fantastiska jaktresa som ledde till att jag hittade Villa Fornace.

Castello di Cigognola ligger ipå ett berg i Oltrepò Pavese, endast en timme från Milano. Här bodde ett antal av jaktgästerna, inklusive jag.

Vy från sovrumsfönstret.

Morgonen efter vi anlände möttes vi framför Villa Fornace och familjen Conte Vistarinoa hem. Conte Vistarino arrangerar inte bara fågeljakt, utan är även Italiens största odlare av druvan av Pino Noir och själva gör fantastiskt gott vin och ”champagne”.

Jag passar på att titta in i den vackra villan.

Så fint! Hit vill jag komma tillbaka och göra reportage.

Jägarna gör sig redo.

Morgondis på första passet.

Jag och några andra gäster som inte jagar valde att vänta tillbaka till villan där vi gick  promenad, fick massage eller bara umgicks och njöt av tillvaron.

Sen träffades vi alla igen för lunch i jaktstugan på Rocca di Gorgi, med fantastisk utsikt över vinodlingarna. Och självklart serverades vi Conte Vistarinos egna vin!

 

Eftermiddagen fortsatte med fint skytte och en klarblå himmel och även om jag själv inte jagar och inte kan tänka mig att skjuta på djur, njöt jag av stunden.

Dagen går mot sitt slut.

Unge Conte Vistarino hjälper gladligen till.

Vilken härlig dag!

Efter en fantastisk jaktdag återvände alla nöjda och glada till Villa Fornace, där det var full fart med att förbereda vaktparaden.

Contessa Vistarino och hennes hjälpsamma barnbarn gjorde oss sällskap.

Sen begav vi oss tillbaka till Castello di Cigognola för att göra oss i ordning inför kvällens middag och fest på ännu ett slott.

Springer med skorna i handen.

Middag med dans hölls på Castello di Montalto Pavese, ett fantastiskt slott som varit sovande sedan länge men som väcktes bara för en natt. Vilken unik upplevelse!

Principessa för en kväll.

Sen hade jag glädjen att åka tillbaka till Villa Fornace och familjen Conte Vistarino, men denna gång för att jobba som fotograf. Jag och min assistent Carina bodde i en av villans många gästrum och vi blev så väl omhändertagna.

Contessa Vistarino ger mig en hjälpande hand inför fotograferingen. Nu ser jag massor fram mot att skriva artikeln om den härliga familjen och deras vackra hem.

Nyfiken på att se mer? Gå gärna in och följ mig på min nya blogg här !

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..