I går hade jag glädjen att få uppleva en del av Sköldnoras jultradition jag berättar om i senaste Gods & Gårdar.

Så mysigt att vara där och känna den härliga stämningen och se hur kungsgården verkligen kom till sin rätta i kvällsljuset.

Här kan ni se en liten film från kvällen som jag lagt ut på Instagram. Den är bättre än bilderna som jag tagit med mobilen.

Efter att ha minglat en stund med både gamla och nya bekanta samlades vi på övre våningen för att sjunga julsånger ackompanjerad av piano. Vi fick även höra Santa Lucia på italienska, framfört av Richard Lettström, som ärvt uppdraget av sin far.

Så stämningsfullt och fint. Att skriva texten först och uppleva efteråt kändes fantastisk kul. Det här var ”bara lightversionen” av den traditionella Lilla Julafton som firats i 75 år fram tills för två år sedan. ”Rätt så skönt att slippa gå ut på snitseljakt” hörde jag Torgils Bonde säga, och jag måste hålla med.

Har ni inte redan läst artikeln så tycker jag ni ska göra det. I dag seglar jag runt lite som på moln efter allt beröm jag fått för den. Tack bästa Anders och Christina Lettström!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..