Äter barnen upp alla bullar? Släng i lingon och du vet att bullarna finns kvar när du ska bjuda dina vuxna vänner som faktiskt gillar saffransbullar.

Kombinationen med riven mandelmassa och vit choklad samt lingon blev riktigt gott, om än lite vuxet i smaken.

Första advent bjöd jag mina valpköpare på nybakade lussebullar. Äntligen fick jag användning för den saffran jag köpt på marknad i Istanbul i höstas. Vilken skillnad från den man köper i påse på Ica.

Jag hade tänk göra som förra året och ha vinbär i bullarna, men nu blev det lingon i stället. Syrliga bär gifter sig väl med riven vit choklad och mandelmassa. Mums!

Det blev lite bråttom att hinna med att baka på morgonen, men degen hade jag gjort redan kvällen innan enligt det här receptet, fast på siktat dinkelmjöl. Att rulla och skära går snabbt.

Jag ställer bullarna tätt så de får lite stöd av varandra när de jäser.

Ovanligt symmetriska snurror för att vara bakade av mig. Lite socker på hade inte skadat, men jag saknar det inte. Jättegott tycker jag. Sådär tycker barnen, som ändå inte är speciellt förtjusta i smaken av saffran. .

Hoppas ni läsare har det fint i decembermörkret.

Då och då kommer solen fram och påminner om att den finns. Och snart vänder det igen. Ser fram mot det! Nu måste jag nog gå och ta en saffransbulle. Önskar er alla en fin helg!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..