Nu måste ni snart börja undra vart jag tagit vägen, så här kommer en kort sammanfattning över varför jag varit tyst:

De sista två veckorna med nio valpar blev intensiva. Inte bara för att de små sötnosarna krävde uppmärksamhet, utan för att det gick åt en hel del tid och möda till att hitta rätt köpare. Efter det pustade jag ut på en kortare resa och väl hemma drabbades jag av influensa.

Samtidigt blev det plötsligt sommar! I en blandning av panik, lyckorus och feber har jag lyckats någorlunda hinna ikapp i trädgården. Nu känner jag mig frisk och inte fullt så panikslagen längre – äntligen dags för ett blogginlägg!

Just ja, mitt i allt har jag påbörjat stallrenoveringen. Och så har jag har varit och fotat med Ingalill Snitt också, men det får bli ett annat inlägg. Här kommer lite om den sista tiden med mina fina valpisar!

Det här är min tredje valpkull och den som föds senast på våren. Men det är ändå kullen som fått vara ute minst, för det har varit för kallt.

Det här är min tredje valpkull och den kull som är född senast på våren. Men det är ändå kullen som fått vara ute minst, för det har varit för kallt. Här står lille Charles Dickens och funderar över trappans oändlighet.

Det blev mycket bärande ner och upp för den långa trappan till prästgården. Här har gänget på nio lagt
Då och då blev det varm nog för att spendera stora delar av dagen ute.

Då och då blev det varm nog för att spendera stora delar av dagen ute. Så roligt!

Härligt med vår!

Härligt med vår!

Sista veckorna började varje morgon med promenad i hagen.
Lovisa följde gärna med och hon har varit en stor hjälp. På köpet har valparna blivit enormt barnkära.

Lovisa följde gärna med och hon har varit en stor hjälp. På köpet har valparna blivit enormt barnkära.

Så roligt tillsammans.

Så roligt på upptäcktfärd  tillsammans.

Söta Charles Dickens. Pluffigaste och lungnaste valpen av dem alla.
Snyggingen Oscar Wilde. Kommer han kanske bli lika fin som sin pappa Poker?

Snyggingen Oscar Wilde. Kommer han kanske bli lika fin som sin pappa Poker?

Söt är han i alla fall, och något av kullen lille boss.

Söt är han i alla fall, och något av kullens lille boss.

Och lille William. Vitast av den alla och med störst ögon. Så söt!
Flickorna var alla svarta och har döärför inte fastnat lika bar på bild, men de var förstås superfina också. Här är Kimchi (Charlotte Bronte) som Lovisa bestämt att vi ska ha kvar. Bra val tycker jag. Själv hade jag inte kunnat välja.

Flickorna var alla svarta och har därför inte fastnat lika bra på bild, men de var förstås också superfina. Här är valpen Kimchi (Charlotte Bronte) som Lovisa bestämt att vi ska ha kvar. Bra val tycker jag. Själv hade jag inte kunnat välja.

Vi fick några underbart varma vårdagar tillsamman.

Vi fick i alla fall ett antal underbart varma vårdagar tillsamman.

Mellan bus, utfodring, promenader och städning gick tiden åt till att svara alla som hörde av sig och bville komma och titta. Och det var många!
Här är James, som var något av min favorit.

Här är James, som var något av min favorit. Kramigaste valpen i kullen!

Jane Austin och Emily Bronte chillar.

Jane Austin och Emily Bronte myser tillsammans.

Kom hit och pussa mig, ber Oscar.
Så fridfullt och stilla. De sista veckorna var jag den som var viktigast för valparna och mamma Tosie kunde pusta ut.

Så fridfullt och stilla. De sista veckorna var jag den som var viktigast för valparna och mamma Tosie kunde pusta ut.

Jag la mig på gräsmattan en stund och alla valparna gjorde mig sällskap, och somnade.

Här hade jag lagt mig på gräsmattan en stund och alla valparna la sig tätt intill mig. Strax hade de somnat.

Så mycket kärlek.
Livet är skönt.

Livet är skönt, tycker William.

Men allt har ett slut och snart var det dags att förbereda flytt till nya familjer. Sorligt men också helt nödvändigt. Här ska gänget på veterinärbesiktning.

Men allt har ett slut och snart var det dags att förbereda flytt till nya familjer. Sorligt men också helt nödvändigt. Här ska gänget på veterinärbesiktning, vaccinering osv.

Så praktiskt att ha veterinär Eva von Celing som nära granne.
Lovisa tar farväl av första valpen som flyttade.

Lovisa tar farväl av första valpen som flyttade.

Lilla George Eliot (Greta) som var minst, och kanske också sötast.

Lilla George Eliot (Greta) som var minst, och kanske också sötast.

Kärlek vid första ögonkaste. Lycka till Claes och Greta.
Efterlängtade valpar. Jag är så tacksam och glad över att ha hittat så fina familjer till

Efterlängtade valpar ska till nya hem. Jag är så tacksam och glad över att ha hittat så fina familjer..

Det här kommer att bli så bra!

Efterfrågan har varit stor och jag har haft turen att kunna välja. Det här kommer att bli så bra!

Hej då fina Virginia Wolf. Störst och fluffigast bland tikarna, och nästan bland hanarna också.
Charles familj var bortresta, så han fick bli kvar ett par veckor längre.

Charles blivande familj var bortresta, så han fick bli kvar ett par veckor längre på prästgården.

Hejdå bästisbrorsan. Vi kommer sakna dig!

Hejdå bästisbrorsan. Vi kommer sakna dig!

Nu är det bara Tosie och Kimchi hemma och det känns rätt skönt. Det har varit så roligt men också krävande, så just nu känns det som det inte kommer bli fler bebisar. Men jag har ändrat mig förr. Lycka till alla fina valpägare!

Nu är det bara Tosie och Kimchi hemma. Det har varit så roligt och mysigt, men också krävande. Just nu känns det som det inte kommer bli fler bebisar framöver. Men jag har ändrat mig förr. Lycka till alla fina valpägare!

 

LOADING..