Jag har just kommit hem från en veckas resa till Sha Wellness Clinic i Spanien och jag hade tänkt blogga under tiden jag var där, men väl på plats fanns det ingen tid över. Jag har sprungit mellan olika träningar och behandlingar och jag blev till och med tvungen att ”ta ledigt” för att kunna göra några små utflykter.

Det är första gången har jag bott på en detox-resort. Det har har varit en spännande och lärorik erfarenhet som jag kommer ha nytta av nu när vintern slutspurtar mot våren.

Den här bilden har jag lånat från nätet, för att visa hur gigantiskt stället är. Utan att lämna byggnaden blev det dagligen flera kilometers gående mellan olika aktiviteter.

Den här bilden har jag lånat från nätet för att visa hur stor kliniken är. Utan att lämna byggnaden blev det dagligen flera kilometers gående mellan olika aktiviteter. GPS hade underlättat.

med härlig utsikt över staden L'Albir som inte långt från Alicante.
Istället för detox valde jag klinikens fittnesprogram, med två timmar pt per dag. Jag fick bland anat prova på att träna med elektrisk stimulans, vilket var skumt. Dessutom fick jag två chokartade behandlingar i Cryotherapi, där jag fick uthärda minut 188 grader i tre minuter. usch. Värst var dock att tömmas på två deceliter blod som sedan skickades tillbaka i mina ådror, utblandat med ozon. Vad håller jag på med? tänkte jag. men har man gett sig in i leken får man leken tåla. Fick även ett antal härliga massager och slutligen en

Jag hade inget större behov av att detoxa eller gå ner i vikt, så jag valde att göra klinikens fitnessprogram. Det innebar två pass med PT per dag. Vad jag inte visste var att det också ingick intravenös ozonbehandling, träning men elektromuskulär stimulering och kryoterapi. En ansikstbehandling med Fire & Ice valde jag dock till själv.

Vid intravenös ozonterapi tömns kroppen på ett par deceliter blod (usch) och blandas sedan med ozon innan det skickas tillbaka in i kroppen igen. Behandlingen ska bland annat ha anti-inflammatorisk effekt, rensa toxiner, stärker immunförsvaret och göra så att känner sig gladare och får mer ork. Det hela gjorde inte alls ont, men då jag känner stort obehag vid tanken på sprutor var det en jobbig upplevelse. Dock tog nyfikenheten över och jag vågade göra tre behandlingar.

Två gånger gjorde jag kryoterapi, en behandling där kroppen utsätts för extrem kyla och under tre minuter sänktes temperaturen som lägst till hela minus 188 grader! Det yttre hudlagret kyls ner, vilket aktiverar kroppens naturliga försvar. Behandlingen ska öka metabolismen, minska ångest och trötthet, förbättra sömnen och stimulera immunförsvaret. Det var en rätt obehaglig upplevelse, men jag gissar att det var mindre plågsamt än att rulla sig naken i snö eller stiga ner i en isvak.

Vid två träningspass fick jag träna med elektromuskelär stimulans. Jag kopplades till en maskin som skickade impulser in i musklerna, vilket orsakar en muskelkontraktion. Det kittlades och kändes lite som massage och efteråt hade jag träningsvärk på just de ställen där elektroderna suttit.

Jag provade Sha’s ansikstbehandling Fire & Ice, som är IS Clinical’s variant på den omtalade Red Carpet facial. Efter en enklel rengöring lades en peelande mask som brände ordentligt,  därefter en svalkande mask och slutligen fick jag en underbar massage som kändes som rena ansiktslyftet. Den massagen skulle jag gärna vilja ha varje dag! Efteråt såg jag lite onaturligt vit och blank ut och mitt ansikte kändes lite stelt och konstigt. Kul att ha provat!

Ett antal härliga massager fick jag Mellan de olika behandlingar fick jag träffa läkare, kostrådgivare och till och med en person specialiserad på att mäta energin. Nu vet jag att alla mina värden är toppen och att jag troligen behöver öka på protoinintaget något (inte animaliskt) och att min energi är normal men åt det låga hållet. Inte så konstigt med det schemat som fittnessprogramet innebar, men framförallt beror dewt nog på den långa mörka vintern som snart är slut.

Ett antal härliga massager fick jag också. Mellan de olika behandlingar fick jag träffa läkare, macrobiotisk kostrådgivare och till och med en person specialiserad på att mäta energin (Energetic Homeostasis, vilket jag fann väldigt intressant). Nu vet jag att alla mina värden är toppen men att jag troligen behöver öka protoinintaget något (inte animaliskt) och att min energi var normal men åt det låga hållet. Inte så konstigt med det schemat som fitnessprogramet innebar, men framförallt beror det nog på den långa nordiska vintern som snart är slut.

Hann också med en tuff promenad upp i bergen och en lättare ner till havet.
Och ett besök i den närliggande lilla byn Altea. Där pågick grisfest och byborna firade med öl och godsaker på torget, medans jag tuggade på ett grönt äpple från hotellet.

Och ett besök i den närliggande lilla byn Altea. Solen värmde och det pågick grisfest på gator och torg. Byborna firade med öl och godsaker, medan jag drack vatten och tuggade på ett grönt äpple.

Hade ett klart trevligt sovrum att mellanlanda i mellan alla olika pass.

Bodde i ett fint sovrum som var trevligt att mellanlanda i när det fanns en lucka i schemat.

Bäsdt av allt var ändå anläggningens macrobiotiska mat. hälsosam gormemat i ganska stora portioner, så jag var aldrig hungrig. jag gick inte heller ner nämnvärt i vikt, men omvandlade en del fett till muskler. Det var kul att börja morgonen med att stå på en våg som kunde mäta nästa varje lite förändring i kroppen.
Efter en intensiv och minst sagt egotrippad resa var det dags att packa och bege sig hem. Jag köpte med mig lite typisk macrobiotisk mat från klinikens butik, som Kombu; en havsgrönsak som ska kokas med böner för att underlätta magsmältningen och dessutom tillföra mineraler.

Efter en intensiv och minst sagt egotrippad resa var det dags att packa och bege sig hem. Jag köpte med mig lite typisk macrobiotisk mat från klinikens butik, som Kombu; en havsgrönsak som ska kokas med böner för att underlätta magsmältningen och dessutom tillföra mineraler.

Jag äter inte så ofta kött och kostrådgivaren tyckte jag behövde mer protein. Efter bara ett dygn har mungbönorna börjat gro i en burk som stått oanvänd i skopet sedan länge.

Jag äter inte så ofta kött och kostrådgivaren tyckte jag behövde mer protein. Efter bara ett dygn har mungbönorna börjat gro i en praktisk groddburk jag skickat efter från Naturprodukter tidigare.

Jag fortsätter hemma på den hälsosamma banan och har inte druckit eller ätit mjölkprodukter på tio dagar. Här har jag gjort juice på rödbeta, ingefära, citron och äpple. Rödbetsfibrerna har jag sparat till annat.
Ekologiska majskeks med guacamole och hummus med rödbeta. Mumsig hemmalunch.

Ekologiska majskex med guacamole och hummus med rödbeta. Mumsig hemmalunch.

Härligt att vara tillbaka till mina gosisar.

Härligt att vara tillbaka med mina gosisar.

Massor av uppdämt kattgosbehov. Lite omtumlad av alla nya erfarenheter, men också inspirerad.
Äntligen kom mina barn hem från en resa med sin pappa, Lovisa med en gigantisk citron från hotellet. Tosie visar upp sin svällande mage. Två veckor kvar idag!

Äntligen kom mina barn hem från en resa med sin pappa, Lovisa med en gigantisk citron från hotellet. Tosie visar upp sin svällande mage. Två veckor kvar idag!

Nu gäller det att orka slutspurten av denna vinter. Snart är våren här! Önskar er alla en fin söndagskväll!

Nu gäller det att orka slutspurten av denna vinter. Snart är våren här! Önskar er alla en fin söndagskväll!

 

LOADING..