Stallglögg på Stora Sundby

Klockan är tre på eftermiddagen och det börjar bli mörkt. Så härligt att vi har tradition med adventsljusstakar och att det äntligen är dags att tända dem. Lite mysigt är det i alla fall med det nordiska vintermörkret.

Jag har varit uppslukad av texter och en fotobok senaste tiden och jag längtar efter att ägna mer tid åt bloggen. Men just nu får jag nöja mig med att lite kort men varmt önska er alla en riktigt fin första advent!

I går hade Therese Rüdén sin årliga stallglögg på Stora Sundby.

I går hade väninnan Therese Rüdén sin årliga stallglögg på Stora Sundby.

Lovisa och jag hann med en sväng i hjorthägnet innan gästerna kom.
Så stämningsfullt.

Så stämningsfullt.

November bjuder på många vackra skymningar och gryningar.

November bjuder på många vackra skymningar och gryningar.

Hästhagarna och en rosa himmel ovan Hjälmaren.
I stallet hade Therese pyntat med gran och stjärna.

I stallet hade Therese pyntat med gran och stjärna.

Och duka upp med ett dignande bord av hembakat.

Och duka upp med ett dignande bord av helt oemotståndliga hemmagjorda godsaker.

Snart fylldes stallet av bekanta, varav många bor på gården.
Ingen vidare bra bild på Therese och mig, men jag blir så varm i hjärtat av att ha med Artur på¨bild att den får duga ändå. Artur har bott i hela 70 år på gården och är alltid lika glad och go - och pigg!

Ingen vidare bra bild på Therese och mig, men jag blir så varm i hjärtat av att ha med Artur Johansson på¨bild att den får duga ändå. Artur har bott i hela 70 år på gården och är alltid lika glad och go – och pigg! Underbart!

Therese med älskade barn och sin kära unghäst Xfaktor. Tack Therese för att du fixar så fint!

Therese med älskade barn och sin kära unghäst X-faktor. Tack Therese för att du fixar så fint!

Väl hemma på prästgården var jag glad, men mådde lite si och så av alla godsaker. Bilden är från samma dags gryning.
Inte bara skrivande och min fotobok som hållit mig sysselsatt på sistonde. Jag har även gått en fotokurs. Här får Boris bli min första bild på bloggen som är tagen manuellt. Verkligen på tiden!

Inte bara skrivande och min fotobok som hållit mig sysselsatt på sistone. Jag har även gått en fotokurs. Här får Boris bli min första bild på bloggen som är tagen manuellt. Verkligen på tiden!

Smirre måste få vara med också. Nu måste jag ut i köket och förbereda söndagsmiddagen. Fin första adventskväll på er alla!

Smirre måste få vara med också. Men nu måste jag sluta och ge mig ut i  köket och förbereda söndagsmiddagen. Fin första adventskväll på er alla!

LOADING..