I fredags landade det senaste numret av Gods & Gårdar i min brevlåda. I tidningen finns en fin artikel om mig och min prästgård. Jättekul! På den stora bilden med Lovisa och mig på trappan ser labradoren Tosie ovanligt besvärad ut. Det beror på att hon just då har sju ganska stora och hungriga valpar som snuttar på henne. Om man tittar noga kan man ana dem.

Lovisa ser också besvärad. Hon har just kommit hem från skolan och var bara lite blyg för för fotografen Klas Sjöberg. Jag ser dock glad ut, och det var jag också!

Texten är alldeles ny men bilderna har faktiskt två år på nacken, så kul de äntligen fick komma ut. Inte så mycket har förändrats sedan dess, förutom att jag fått längre och något blondare hår och de röda stugorna fått ny fin färg.

Texten är alldeles ny men bilderna har faktiskt två år på nacken, så kul de äntligen fick komma ut. Inte så mycket har förändrats sedan dess, förutom att jag fått längre och något blondare hår och de röda stugorna fått ny fin färg. Titta gärna på hur fotograferingen gick till här. 

Jättekul att min kära prästgård får vara med i Gods & Gårdar. Inte första gången huset varit med i tidning. Även Norska tidningen KK har varit här och fotat.

Jättekul att min kära prästgård får vara med i Gods & Gårdar. Inte första gången huset varit med i tidning. Även Norska tidningen KK har varit här med fotograf Anna Kern. De gjorde ett trevligt reportage som kombinerade mode och interiör.

Det var en väldigt rolig dag där även Lovisa fick vara med och ha roligt. Titta gärna på stylisten Eva Linds blogginlägg om dagen här.
Tryck i dagspress blir lite otydligt. Här kommer två av fotograf Anders Nilsson fina bilder från besöket hemma hos mig.

Och så var ”Evelina knackar på”  hemma hos mig i somras, med fotograf Anders Nilsson. Se gärna bilder från dagen här.

Prosten Erik Björkmans dotter Ruth, g Lindqvist (1883-1936) var utbildad fotograf och 1909 sammanställde hon ett fotoalbum med bilder från Gillberga Prästgård. Så glad över att hitta bilder på hur det såg ut på prästgården vid förra seklets början. Klicka här för att se mer.

Jag har i mångt och mycket försökt återställa prästgården så som den en gång var och jag blev så glad när jag hittade interiörbilder från huset som prosten Erik Björkmans dotter Ruth, g Lindqvist (1883-1936) tagit och sammanställt i ett album 1909.  Klicka här för att se de unika bilderna från prästgården vid tidigt sekelskifte.

I dag har jag varit och ridit på goa Ferentino. Han har haft en lite skada under en tid och har därför vilat, och det kändes faktiskt som om han vilat sig i form. Nu ska det bli kul att komma igång igen!
Lovisa gullar med söta ettåringen Xet - klädd i endast t-shirt!

Lovisa gullar med söta ettåringen Xet – klädd i endast t-shirt!

Tröjan hade hon offrat för en lammunge som var hängig och inte ville stå upp och med lite värme blev den faktiskt piggare. Mins själv hur ofta jag var i tårar för skadade djur när jag var liten och det var inte alltid lätt att växa upp på gård.

Tröjan hade hon offrat för en lammunge som var hängig och inte ville stå upp, och med lite värme blev den faktiskt piggare. Minns själv hur ofta jag var i tårar för skadade djur när jag var liten och det var inte alltid lätt att växa upp på gård. Hoppas lammungen kommer klara sig, även utan tröja.

En dagsfärsk bild på min kära prästgård. Hoppas ni läsare också haft en fin helg!
Avslutar med en bild från när norska KK var här. Snödropparna blommar i bakgrunden, precis som i dag. Hoppas ni läsare haft en skön helg!

Avslutar med en bild från när norska KK var här. Snödropparna blommar i bakgrunden, precis som i dag. Hoppas ni läsare haft en skön helg!

LOADING..