Renoveringsobjekt

Det här är min första vår på prästgården utan en massa valpar som slukar min tid. Dessutom har jag inga stora bygg- och renoveringsprojekt på gång. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är skönt eller bara frustrerande.

Men det är verkligen inte brist på saker att göra när man har en gård. Här finns massor som skulle behöva fixas med.

Jag har äntligen lärt mig hur man länkar, så glöm inte klicka på dem!

I veckan har jag suttit en hel del och på kontoret (som också fungerar som gästrum) och arbetat med en text som ska gå i tryck snart. Och så fick jag besök av Therése Ottosson som jobbar som webansvarig för Gods & Gårdar och Lantliv.  Äntligen har jag fått lära mig hur jag länkar i texterna, så från och med nu kommer jag att länka massor i blogginläggen.

I veckan har jag suttit en hel del och på kontoret (som också fungerar som gästrum) och arbetat med en text som ska gå i tryck snart. Och så fick jag besök av Therése Ottosson som jobbar som webansvarig för Gods & Gårdar och Lantliv. Äntligen har jag fått lära mig hur jag länkar i texterna, så från och med nu kommer jag att länka massor i blogginläggen.

Tranorna skriar och svanar och grågäss har hittat en favoritplats ute på åkern.
Så skönt det varit sol och värme i veckan. Så underbart att sitta på trappan och bara njuta.

Senare på dagen har solen kommit fram. Så underbart att sitta på trappan och bara njuta.

Jag har ställt ut dahliorna i en av stugorna och vattnat. Känner mig lite orolig över om de fortfarande lever, då det blev ovanligt kallt i källaren sedan jag byt ut pelletsanläggningen mot bergvärme.

Jag har vågat ställa ut dahliorna i en av stugorna och vattnat dem. Känner mig lite orolig över om de fortfarande lever, då det blev ovanligt kallt i källaren i januari, sedan jag byt ut pelletsanläggningen mot bergvärme. Läs om hur huset förändrades på grund av bergvärmen här.

I fönstret ligger en föregångare till barbie.
Kuskens barn har nog lekt med dockan, en gång för länge sedan.

Kuskens barn har nog lekt med dockan, en gång för länge sedan.

Kuskbostaden är från tidigt 1700-tal och har stått orörd sedan andra världskriget. Just nu står utemöbler i huset och väntar på att plockas ut.

Kuskbostaden är från tidigt 1700-tal och har stått orörd sedan andra världskriget. Just nu står utemöbler i huset och väntar på att plockas ut.

Och huset väntar på att restaureras. Jag vet inte när det ska ske, men så småningom ska stugan återställas till så nära original som möjligt.
Det kommer bli massor av roligt jobb.

Det kommer bli massor av roligt jobb.

I stugan intill, som kallas arrendatorbostaden, har visst arbete påbörjats. Gammal rutten pärlspont, som är modernt i förhållande till huset, har plockats den..

I stugan intill, som kallas arrendatorbostaden, har visst arbete påbörjats. Gammal rutten pärlspont, som är modernt i förhållande till huset, har plockats ner.

Bakom ligger en tapet som känns lite udda i sammanhanget. Kanske blev det tapeter över när någon salong i prästens hus tapetserats. Eller möjligtvis kommer tapeten från Biby säteri, då Biby ansvarade för stugornas underhåll en gång på tiden.
Taken är i gott skick och förrförra sommaren blev stugorna  rödmålade och fick fönsterna renoverade. Fåglarna älskar kitt, så här återstår lite att göra.

Taken är i gott skick och förrförra sommaren blev stugorna rödmålade och fick fönsterna renoverade. Läs gärna mer om renoveringen här.  Fåglarna älskar kitt, så här återstår lite att göra.

Prästens gamla stall är ett annat renoveringsprojekt. Kanske börjar jag med hönshuset, som är i ena änden av byggnaden. Det vore så roligt att ha egna höns!

Prästens gamla stall är ett annat renoveringsprojekt. Kanske börjar jag med hönshuset, som är i ena änden av byggnaden. Det vore så roligt att ha egna höns!

Små projekt är också skönt att få gjort, som att flytta gömda snödroppar till en plats där de syns.
Här finns verkligen massor av snödroppar, både i rabbaterna och lite här och där i gräsmattor och bland buskar.

Här finns verkligen massor av snödroppar, både i rabatterna och lite här och där i gräsmattor och bland buskar. Önskar er alla en fin fredag!

 

 

 

 

 

LOADING..