I dag för exakt ett år sedan föddes Tosies sin andra kull med valpar, en spännande dag som gick hur bra som helst. Därefter följde en mysig månad med massor av valpgos och sedan ytterligare en mysig – men betydligt mer arbetsam – månad med valpgos, innan de flyttade vidare till sina nya familjer.

I veckan som gått har jag tagit hand om mina magsjuka barn och förstås lyckades jag inte klara mig utan att få en släng av det själv. Nu är vi alla lite trötta och nöjda över att vara hemma och göra ingenting. Och rätt skönt att inte ha en hel kull med valpar att ta hand om också, även om jag redan börjar känna mig sugen på att ha fler.

Kanske får det bli så nästa vår, för valpar är helt klart underbart att möta våren med.

Här är valparna en dag gamla.  Så små och bräckliga, men samtidigt så målmedvetna och fulla av liv. Här gäller det att snutta för brinnande livet..

Här är valparna en dag gamla. Så små och bräckliga, men samtidigt så målmedvetna och fulla av liv. Här gäller det att snutta för brinnande livet.

Valparna var en korsning mellan min Labrador och min morbrors lagotto. Jag fick idén efter den populära korsningen mellan labrador och kungspudels, så kallad labradoodles. Lagotton och labradoren har mer gemensamt än man kan tro, då de båda är vattenälskande retrievers och båda är från början  avlade till att apportera fågel. Lagotton fick senare sadla om och bli tryffelsökare.
Valparna blev verkligen söta, med vita fläckar på magen och tassar och med mycket vågor i pälsen. Orsaken till att jag valt att föda upp en korsning är helt enkelt att jag tycker det var spännande och för att jag gärna vill hitta en hund som har labradorens fina lynne, men som hårar mindre. Tanken är att jag ska behålla en valp själv så småningom.

Valparna blev verkligen söta, med vita fläckar på magen och tassar och med mycket vågor i pälsen. Orsaken till att jag valt att föda upp en korsning är helt enkelt att jag tycker det var spännande och för att jag gärna vill hitta en hund som har labradorens fina lynne, men som hårar mindre. Tanken är att jag ska behålla en valp själv så småningom.

I början gör de som bebisar gör mes; äter och sover och äter och sover - och växer!

I början gör de som bebisar gör mest; äter och sover och äter och sover – och växer!

Två veckor efter födelsen började de öppna sina ögon och blev genast ännu sötare.
Ute var det vår och vinter på en och samma gång.

Ute var det vår och vinter på en och samma gång.

Det blev väldigt mycket mys i valplådan.

Det blev väldigt mycket mys i valplådan.

Snart började valparna vilja utforska världen och det blev dags att bygga en hage runt lådan. De älskade att få sällskap och bli gosade med och det var många som gärna ställde upp på det. Här är Emmy på besök.
Dags för första vistelsen utomhus. Lovisa och Emmy hjälper till att bära.

Dags för första vistelsen utomhus. Lovisa och Emmy hjälper till att bära.

Så spännande och lite läskigt. Bäst att haka på mamma Tosie.

Så spännande och lite läskigt. Bäst att haka på mamma Tosie.

Sen måste de bäras in igen. Tre valpar på en gång - vilken lycka!
Det blev många turer fram och tillbaka varje dag, för trappan tog det ett tag för de flesta att klara av.

Det blev många turer fram och tillbaka varje dag, för trappan tog det ett tag för de flesta att klara av.

Är jag söt heller?

Är jag söt heller?

Ja, jag är galet söt.
Trädgården är världens mest spännande plats.

Trädgården är världens mest spännande plats.

Lilla Abby, söt som socker.

Lilla Abby, söt som socker.

Både kullen och grönskan  växer så det nästan knakar.
Promenaderna blev längre. Om jag jämför Tosies första kull (som var Labradoodlar) så var denna kull lite mer svår, ja till och med omöjlig, att få att gå i samlad trupp. De var helt enkelt mer självständiga och mer äventyrliga.

Promenaderna blev längre. Om jag jämför Tosies första kull (som var Labradoodlar) så var denna kull lite mer svår, ja till och med omöjlig, att få att gå i samlad trupp. De var helt enkelt mer självständiga och mer äventyrliga.

Men ack så söta.

Men ack så söta.

Det blev många besök av längtande valpköpare.
Tulpanerna slog ut. Så härligt!

Tulpanerna slog ut. Så härligt!

Sista bilderna med hela kullen samlad. Vi det laget var jag omåttligt populär. Till och med mamma Tosie kom på andra plats. Vilken härlig känsla!

Sista bilderna med hela kullen samlad. Vi det laget var jag omåttligt populär. Till och med mamma Tosie kom på andra plats. Vilken härlig känsla!

Valparna flyttade successivt. Så lätt med bara två valpar istället för åtta!
Baci blev kvar lite längre och fick hänga med mig trädgårdtäppan. Hans tilltänkta familj fick förhinder och jag fick lov hitta en ny.

Baci blev kvar lite längre och fick hänga med mig trädgårdtäppan. Hans tilltänkta familj fick förhinder och jag fick lov hitta en ny.

Och det var inte svårt. Sen fick jag vara valpvakt åt honom igen senare. Baci var en otroligt go men tuff valp som varit starkast i kullen.

Och det var inte svårt. Sen fick jag vara valpvakt åt honom senare. Baci var en otroligt go men självständig och tuff valp som varit starkast i kullen. Att leka med andra och äldre hundar gjorde honom genast mer ödmjuk och lättare att fostra.

Lovisa har hjälpt till att ge  Baci ett bad. Så söta!
I dag fyller kullen ett år. Här är Abby som kom på besök här om dagen. En livlig och intelliget tik som fortfarande ser lite tonårsgänglig ut. Ska bli kul att se hur pälsen utvecklar sig.

I dag fyller kullen ett år. Här är Abby som kom på besök här om dagen. En livlig och intelliget tik som fortfarande ser lite tonårsgänglig ut. Ska bli kul att se hur pälsen utvecklar sig.

Bebis-Abby. Snart är det dags för valpträff. Måste boka in det innan det börjar blomstra i rabatterna, för det kommer att gå livat till!

Bebis-Abby. Snart är det dags för valpträff. Måste boka in det innan det börjar blomstra i rabatterna, för det kommer att gå livat till!

LOADING..