Så här års börjar jag längta efter att komma i form inför sommaren och känner så smått att det är dags att bli av med det där extra trivselkilot som jag alltid går upp under vintern. Retsamt nog infaller min begynnande längtan när det närmar sig fettisdagen och det skyltas med ljuvliga och gräddiga bullbakelser var man än vänder sig. Grymt tycker jag, men livet är fullt av utmaningar, stora som små.

Med lite extra motion på hästryggen ska nog även semmeltiderna passera utan att någon större katastrof, för avstå från en och annan frestelse tänker jag inte göra.

På Printz bageri i Eskilstuna möts man av leenden, ekologiskt bröd och fantastiskt goda semlor. Här om dagen åt jag min första för i år, och det lär det nog bli några till innan säsongen är över.

På Printz bageri i Eskilstuna möts man av leenden, ekologiskt bröd och fantastiskt goda semlor. Här om dagen åt jag min första för i år, och det lär det nog bli några till innan säsongen är över.

Idag, liksom många dagar, gjorde jag en god juice av äpple, apelsin, citron, morötter och ingefära. Känns så nyttigt.
Jag använder äpple i nästan alla mina juicer. Det känns fantastiskt att jag ännu inte behövt köpa några äpplen, utan fortfarande har kvar saftiga och fina exemplar från egen skörd. Men nu är det snart slut.

Jag använder äpple i nästan alla mina juicer. Det känns fantastiskt att jag ännu inte behövt köpa några äpplen, utan fortfarande har kvar saftiga och fina exemplar från egen skörd. Men nu är det snart slut.

Att gå till gymmet är inte någon favorit. Det är klart roligare att bränna kalorier på hästryggen. I helgen var Lovisa och jag i stallet. Äntligen skulle jag provrida väninnan Thereses nya skyddsling Ferentino.

Att gå till gymmet är inte någon favorit. Det är klart roligare att bränna kalorier på hästryggen. I helgen var Lovisa och jag i stallet. Äntligen skulle jag provrida väninnan Thereses nya skyddsling Ferentino.

Det gick fint och Ferentino och jag kom bra överens. Valacken är fem år men ligger efter utbildningsmässigt, så här finns det lite att arbeta med. Kul!
Här är jag och tjusiga Pampas för ca ett år sedan. En maffig häst med gigantiska gångarter (det gick åt många kalorier att rida honom). För er som undrar var Pampas tog vägen så kan jag berätta att Therese beslöt att sälja honom. Han var redo för att ge sig ut på tävlingsbanan och varken jag eller Therese kände att vi hade tiden som krävdes för det.

Här är jag och tjusiga Pampas för ca ett år sedan. En maffig häst med gigantiska gångarter (det gick åt många kalorier att rida honom). För er som undrar var Pampas tog vägen så kan jag berätta att Therese beslöt att sälja honom. Han var redo för att ge sig ut på tävlingsbanan och varken jag eller Therese kände att vi hade tiden som krävdes för det.

Efter ett lyckat ridpass visade Ferentino sig vara en riktig kelgris och jag fick massor av pussar. Så mysigt!

Efter ett lyckat ridpass visade Ferentino sig vara en riktig kelgris och jag fick massor av pussar. Så mysigt!

Vi gullade också med Thereses bebis Xet, bara 8 månader och redan sås stor.
Sen fick Lovisa ta en barbackatur på kusin Carolines snälla arab Dali.

Sen fick Lovisa ta en barbackatur på kusin Carolines snälla arab Dali.

Just intill stallet går fåren på lösdrift och ett antal söta lamm skuttar redan omkring.

Just intill stallet går fåren på lösdrift och ett antal söta lamm skuttar redan omkring.

Stora Sundbys fina stall. Vi kommer snart tillbaka igen!

Stora Sundbys fina stall. Vi kommer snart tillbaka igen!

 

LOADING..