Himlen är vackert blå och snön glittrar, men nu är det väl i alla fall för kallt! På prästgården har vattnet frusit i mitt badrum, trots att det är varmt och skönt i rummet och värmen står på för fullt.

I bastun har jag inte lyckats få golvvärmen att funka, så där har duschblandaren frusit sönder. Rörmokaren rycket ut i går, bytte blandren och satte igång golvvärmen – trodde vi. Men i morse stod temperaturen i bastun på minus 8 grader (!!) och vattnet har förstås frusit igen.

Det här är helt nya problem på prästgården. Skälet till dessa problem är att jag förra vintern tog bort pelletsbrännaren i pannrumet och installerade bergvärme i stället. Bergvärmen håller huset varmt och skönt, men vissa rum har blivit kallare. Den nya anläggningen alstrar ju inte någon värme runt omkring sig så som pelletsbrännaren gjorde.

Följden är att pannrummet och det intilliggande grovköket (där bastun även ligger) har blivit alldeles för kalla. På något mystiskt sätt har detta även påverkat vattnet i mitt badrum, som ändå ligger en bit ifrån det kylslagan området.

Det är inte alltid en dans på rosor att ha eget hus.  Men tur nog finns det fortfarande två fungerande badrum på prästgården, så jag ska inte klaga.

Hoppas ni läsare håller er varma i kylan!

Frostbiten 1700-talsstuga

Frostbiten 1700-talsstuga framför huset.

Nu knakar och glittar det fint om snön. Kallt att gå på promenad.
Det var 23 minusgrader i natt och allt är stelfruset.

I natt var det 23 minusgrader. Otroligt att de vilda djuren klarar sig.

Inte ens Smirre, som nästan är ett vilt djur, vill vara utomhus. Han har nu drabbats av någon form av kattångest av allt stugsittande och springer stundtals runt i alla rummen som om han vore jagad.

Inte ens Smirre, som nästan är ett vilt djur, vill vara utomhus. Han har nu drabbats av någon form av kattångest av allt stugsittande och springer stundtals runt i alla rummen som om han vore jagad.

Älskar min härliga prästgård, men det är inte alltid lätt att bo i eget hus när det krånglar. Jag får trösta mig med att jag blev så här fin i håret efter att ha varit hos på Antonio Axu salong. Kanske lite väl ljust, eller vad tycker ni?

Älskar min härliga prästgård, men det är inte alltid lätt att bo i eget hus när det krånglar. Jag får trösta mig med att jag blev så här fin i håret efter att ha varit hos på Antonio Axu salong. Kanske lite väl ljust, eller vad tycker ni?

LOADING..