Äntligen smälte den lilla frosten bort igen och det blev tillräckligt mjukt i marken för att gräva ner lökarna. Fantastiskt att det går att göra det i december, men också lite oroväckande. 

”2015 är ett ödesår för vår planet” sa Johan Rockström, professor i miljövetenskap, när han var sommarpratare i Sommar i P1. Jag kan varmt rekommendera att lyssna på hans lärorika program som både skrämmer och ger hopp:

www.sverigesradio.se/sida/avsnitt/571827?programid=2071

Det känns bra att så många ledare äntligen tar miljöhotet på allvar. Själv har jag bestämt mig för att skaffa en hybridbil och har nästan återgått till att bli vegetarian igen, vilket känns jätteskönt!  

Äntligen ska jag slippa dåligt samvete var gång jag går förbi lökarna som väntat på trappan.

Äntligen ska jag slippa dåligt samvete för i alla fall lökarna. Nu ska de ner i jorden. 

Aningens kallt om fingrarna, men förövrigt en helt perfekt dag för att jobba i trädgården.

Aningens kallt om fingrarna, men förövrigt en helt perfekt dag för att jobba i trädgården och samtidigt lyssan på något intressant på  radion.

Jag passar på att dela och flytta plantor som vuxit sig för stora, som till exempel kärleksörten.
Här ska det bli fint när det blir försommar. Lökarna får lite benmjöl med sig.

Här ska det bli fint i vår. Lökarna får lite benmjöl med sig över vintern. Troligtvis kommer min labrador gräva upp lökarna när hon får tillfälle, men jag är envisare än henne och efter några gånger brukar hon ge sig.

Dagen var kort och jag hann långt ifrån färdigt i rabatterna i dag. Innan solen gick ner passade jag på att dra upp lamporna ur poolen, så de inte fryser fast när det blir kallar. Nu ska ett plåtskydd införskaffas också.

Dagen var kort och jag hann långt ifrån färdigt i rabatterna. Innan solen gick ner passade jag på att dra upp lamporna ur poolen, så de inte fryser fast när det blir kallar. Nu ska ett plåtskydd till poolen införskaffas också.

Mot det här planket på pooldäcket blir det perfekt att fånga solen i vår.
Pooldäcket smälter in rätt väl i fruktträdgård nu, även om inte allt är klar ännu. På sommaren värms poolen med bergvärme. Bergvärmen drar i sig rätt mycket el och jag skulle gärna sätta solceller på stallets tak. Det får bli ett kommande projekt att fördjupa sig i.

Pooldäcket smälter in rätt väl i fruktträdgård nu, även om inte allt är klar ännu. På sommaren värms poolen med bergvärme. Bergvärmen drar i sig rätt mycket el och jag skulle gärna sätta solceller på stallets tak. Det får bli ett kommande projekt att fördjupa sig i.

Hittade den här bilden från rabatten tagen i slutet av april i år. Så fint!

Hittade den här bilden från rabatten tagen i slutet av april i år. Så fint!

Den här bilden är tagen dryga en månad senare och de tidiga pionerna har börjat slå ut. Så grönt och skönt!
Det är maj månad, klockan är elva på kvällen och älvorna dansar bakom prästgården.  Vi befinner oss i Holocen, vilket är den pågående geologiska epok i vilket jorden kan blomstra, kort och gott det stabila klimat som ger oss allt som vi älskar. ”Att bevara den återstående skönheten på jorden är vår viktigaste uppgift”, säger professor Johan Rockström.  Lyssna gärna på hans program!

Det är maj månad, klockan är elva på kvällen och älvorna dansar bakom prästgården. Vi befinner oss i Holocen, vilket är den pågående geologiska epok i vilket jorden kan blomstra, kort och gott det stabila klimat som ger oss allt som vi älskar. ”Att bevara den återstående skönheten på jorden är vår viktigaste uppgift”, säger professor Johan Rockström. Lyssna gärna på hans program!

 

LOADING..