En tragisk helg som denna är det svårt att fokusera på något annat än det ofattbara som hänt i Paris. Vädret har varit ljuvligt och jag har försökt skriva färdigt en text, men det har gått ovanligt långsamt. Barnen har ibland lycktas skingra mina tankar, liksom alla härligt och bekymmerfria djur som finns i min omgivning.

 ”Världen förändras hela tiden, mycket till det bättre, på sikt. Små steg framåt, små steg bakåt, men på det stora hela – över tid – framåt. Tycker jag. Men inatt trillade vi rejält baklänges! Je suis désolé!”  

Så skrev min barndomsbästis Susanne Johansson i lördags och jag håller med. Jag tror också att världen, sakta men säkert, förändras till det bättre, även om det ibland känns tröstlöst.

Kram till er alla

Efter att vakna upp till den förfärliga nyheten om terrordåden i Paris bar det iväg med Adrians klass till Stora Sundby. Adrians pappa Johan hade anlitat klassen som trädgårdsarbetare över dagen, och den generösa lönen ska gå till en klassresa. Bra och trevlig idé.

Efter att vakna upp till den förfärliga nyheten om terrordåden i Paris bar det iväg med Adrians skolklass till Stora Sundby. Adrians pappa Johan hade anlitat klassen som trädgårdsarbetare över dagen, och den generösa lönen ska gå till en klassresa. Bra och trevlig idé.

Medan barnen krattade duktigt fixade jag med grillkorv i den gamla smedjan. Barnen var glada och hade det mysigt, men samtalen rörde sig ofta kring händelserna i Paris. När jag var i deras ålder hade jag knappt hört talas om terrorism. Att det nu sker så nära känns overkligt.
Jag passade på att hälsa på väninnan Thereses älskling: den nyligen hemkomna ”bebisen” Aix Factor som fått smeknamnet X:et. Så fin och go. Det ska bli så roligt att följa hans utveckling.

Jag passade på att hälsa på väninnan Thereses älskling: den nyligen hemkomna ”bebisen” Aix Factor som fått smeknamnet X:et. Så fin och go. Det ska bli så roligt att följa hans utveckling.

Även den femårige fuxen Ferentino är ny i stallet och snart ska jag upp på hans rygg, vilket jag ser massor fram mot. Lille taxen Manne var lycklig över att umgås med min Tosie och solen sken.

Även den femårige fuxen Ferentino är ny i stallet och snart ska jag upp på hans rygg, vilket jag ser massor fram mot. Lille taxen Manne var lycklig över att umgås med min Tosie en stund.

Hemma på prästgården går kossorna fortfarande kvar ute i hagen och de verkar väldigt nöjda med det.
Även blommorna i rabatterna verkar nöjda. Till och med en digitalis blommar i novemberljuset och vintern känns långt bort.

Även blommorna i rabatterna verkar nöjda. Till och med en digitalis blommar i novemberljuset och vintern känns långt bort.

Några riddarsporrar vägrar inse att sommaren är över, men varför ge upp medan solen fortfarande skiner.

Några riddarsporrar vägrar inse att sommaren är över, men varför ge upp medan solen fortfarande skiner.

Silverarven blommar bara på försommaren men är fortfarande vacker, med tusen droppar på sina mjuka blad.
Tack och lov för att solen skinit denna helg. Det ger hopp!

Tack och lov för att i alla fall solen skinit denna helg. Det gör det lättare att komma ihåg och fokusera på allt som är positivt. Kram och kärlek till er alla  denna sorgliga helg. 

LOADING..