Mörka höstdagar är som gjorda till att drömma sig bort. Just nu går mina tankar gärna till de dagar jag nyligen spenderade i Paris.  Det var så mysigt och inspirerande och jag hoppas på att åka tillbaka dit snart igen. Här kommer lite fler bilder från min resa.

Strax är det dags för att få lite skönhetsömn inför morgondagen. Ett filmteam kommer hit till prästgården och det känns lite pirrigt. Vad besöket kan leda till vet jag inte; kanske ingeting, eller kanske något jättespännande. Det återstår att se.

God natt och sov så gott!

Resan började egentligen med ett besök på Euro Disney. Vädret var strålande och lika varmt som en svensk försommardag.

Resan började egentligen med ett besök på Euro Disney. Vädret var strålande och Disney precis så sagoligt som det brukar vara. Roligast var dock alla berg-och-dalbanor.

Barnen imponerades av de färgglada showerna i Halloween-tema.
En och en halv dag mäktade vi med, sen var vi ganska trötta och nöjda. Vi bodde på Hotel New York som låg på området och vi hade rum där det ingick VIP-pass till karusellerna.  Utan VIP-pass hade vistelsen nog blivit outhärdlig, då många köer var över timmen långa.

En och en halv dag mäktade vi med, sen var vi ganska trötta och nöjda. Vi bodde på Hotel New York som låg på området och vi hade rum där det ingick VIP-pass till de olika attraktionerna. Utan VIP-pass hade vistelsen nog blivit outhärdlig, då många köer var över timmen långa.

Efter en dag med barnen i i Paris fick jag lite efterlängtad egentid där jag ensam  kunde strosa omkring på gator som var hemma för mig en gång på tiden. Så mysigt!

Efter en dag med barnen i Paris fick jag lite efterlängtad egentid där jag ensam kunde strosa omkring på gator som en gång på tiden var hemma för mig. Så många minnen, så mysigt!

Är man i Paris måste man förstås besöka Café de Flore i Saint German, mitt favoritområde.
Sen, typisk och god frukost på Café de Flore. Här kan man sitta i timmar och bara titta på människor som går förbi. Sist jag var där kom självaste Karl Lagerfelt och satte sig vid bordet intill, och det utan att något höjde på ögonbrynen.

En sen och god frukost på Café de Flore. Här kan man sitta i timmar och bara titta på människor som går förbi. Sist jag var där kom självaste Karl Lagerfelt och satte sig vid bordet intill, och det utan att något höjde på ögonbrynen.

För att slippa själv tvätta och föna mitt hår gick jag mer eller mindre tvärs över gatan från mitt hotell och in i närmaste frisörsalong. Claude Maxime är inte längre trendigt, men salongen var full av Pariskor och det var så roligt att lyssna på konversationerna. Strax hade jag fått en Café au lait, en manikur och dessutom mina slingor uppdaterade. En proffsig service som jag kan sakna hemma i Gillberga, och även i Stockholm faktiskt.

För att slippa själv tvätta och föna mitt hår gick jag mer eller mindre tvärs över gatan från mitt hotell och in i närmaste frisörsalong. Claude Maxime är inte längre trendigt, men salongen var full av Pariskor och det var så roligt att lyssna på konversationerna. Strax hade jag fått en Café au lait, en manikur och dessutom mina slingor uppdaterade. En proffsig service som jag kan sakna hemma i Gillberga, och även i Stockholm faktiskt.

Hoppsan, jag blev väldigt blond! Kanske lite väl blond till mina mörka ögonbryn, men roligt med förändring. Nu måste jag ner i sängen och ladda för morgondagen. Sov så gott!
Tillsammans med min före detta ”belle-sœur” Gavina passade jag på att besöka hästlubben L'etrier De Paris. L’etrier ligger i Bois de Boulonge, bara några få minuter från centrala Paris, och var något av mitt andra hem när jag bodde i Paris. Gavina har sin häst där och har bara tre minuters promenad dit från sitt hem.

Tillsammans med min före detta ”belle-sœur” Gavina passade jag på att besöka hästlubben L’etrier de Paris. L’etrier ligger i Bois de Boulonge (några få minuter från centrala Paris) och var något av mitt andra hem när jag bodde där. Gavina, som har sin häst där, har bara tre minuters promenad till stallet. Lyxigt!

Vi åt en god lunch på klubben och kunde samtidigt titta på några medlemmar som red. Så nostalgiskt för mig att vara tillbaka och se att nästan allt är sig likt från när jag brukade rida där.

Vi åt en god lunch på klubben och kunde samtidigt titta på när några medlemmar motionerade sina hästar. Så nostalgiskt för mig att vara tillbaka och se att nästan allt är sig likt från när jag brukade rida där. Jag hoppas på att komma tillbaka snart igen. Nu väntar sängen. Nattinatt!

 

LOADING..