Oktober har verkligen börjat fantastiskt fint. Det har blivit kallt om nätterna, men träden har först nu börjat få höstfärg. Förra året så här dags hade redan många träd fällt sina löv.

Jag längtar efter att gräva, dela plantor och flytta om i rabatterna, men avvaktar lite till. Ännu är det mycket som blommar vackert.

Just nu pågår röjning av slyn runt prästgården, något som behöver göras minst vart annat år. Framför allt lindarna skjuter en massa skott runt stammarna.  I vinter ska jag också passa på att ta ner några halvstora träd som tar bort en del kvällssol till poolen.

Just nu pågår röjning av slyn runt prästgården, något som behöver göras minst vart annat år. Framför allt lindarna skjuter en massa skott runt stammarna. I vinter ska jag också passa på att ta ner några halvstora träd som tar bort en del kvällssol till poolen.

I dag har jag också haft besök från ett företag specialiserade på att rena vatten. Martin Bergback gjorde hel del tester redan i mitt kök och jag fick en ordentlig kemilektion. Han kunde bland annat konstatera att vattnet har för mycket kalk, mycket järn och mycket av något ämne som höjd de joniska värdarna avsevärt sedan senaste testen för tre år sedan. Intressant och viktigt. Nu ska vattnet testas grundligt och om två veckor har jag resultatet.
Prästgårdens vatten smakar gott med är missfärgat. Det syns rätt tydligt vilket glas som är mitt vatten och vilket som är kommunalt. Jag hoppas att nu att vi ska hitta rätt filter som kan ta bort missfärgningen och rätta till eventuella andra problem med vattnet.

Prästgårdens vatten smakar gott men är missfärgat. Det syns rätt tydligt vilket glas som är mitt vatten och vilket som är kommunalt. Jag hoppas att nu att vi ska hitta rätt filter som kan ta bort missfärgningen och rätta till eventuella andra problem med vattnet.

Kossorna går fortfarande kvar i hagen runt prästgården. Det finns alltid något som behöver fixas med när har eget gård och jag har alltid något projekt på gång. Kanske blir prästens gamla stall nästa projekt.

Kossorna går fortfarande kvar i hagen runt prästgården. Det finns alltid något som behöver fixas när man har eget gård och jag har alltid något projekt på gång. Kanske blir prästens gamla stall nästa projekt. Lovisa vill ju ha egen ponny!

Men först måste allt som har med poolen att göra bli klart, som grus och stengångar runt om, samt väggar längs pooldäckets sidor. Och så måste jag klura ut hur jag ska vinternatta poolen som fortfarande är igång.
När dahliorna en dag tycker att de frostiga mornarna blivit för mycket ska de grävas upp. Sen ska alla rabatterna grävas om. Gigantiska pioner och en massa annat ska delas och flytta. Det kommer bli jobbigt men roligt.

När dahliorna en dag tycker att de frostiga mornarna blivit för mycket ska de grävas upp. Sen ska alla rabatterna grävas om. Gigantiska pioner och en massa annat ska delas och flytta. Det kommer bli jobbigt men roligt.

Även mina odlingslådor väntar på att jag ska ägna tid åt dem inför vintern. Men hoppsan, inte bara jag som tycker om svartkol! Nässelfjärilens larver har stulit ur mitt vinteförråd.

Även mina odlingslådor väntar på att jag ska ägna tid åt dem inför vintern. Men hoppsan, inte bara jag som tycker om svartkål! Nässelfjärilens larver har stulit ur mitt vinteförråd.

Det är gott om fjärilar nu. Här syns Påfågelöga och Amiralfjäril på samma kärleksört, tillsammans med en humla. Fullträff!
Det är mycket att göra när man bor på gård. Bäst att ta det lugnt så att man orkar med.

Det är mycket att göra när man bor på gård. Bäst att ta det lugnt så att man orkar med.

Ta en avkopplande promenad i grannskapet och njuta av de vackra höstfärgerna som börjat komma.

Tar en avkopplande promenad i grannskapet och njuter av de vackra höstfärgerna som börjat komma.

Bibys vackra kastanjeallé
Plocka lite druvor som fortfarande mognar mot söderväggen.

Plockar lite druvor som fortfarande mognar mot söderväggen. Förra året var bladen knallröda nu.

Gå riktigt nära en oktoberros och njuta av doften

Går riktigt nära en oktoberros och känner doften.

Njuta av solen som glittrar i morgondaggen
Och av att kvällsolens varma ljus plötsligt vilar på södersidan av huset.

och av att kvällsolens varma ljus plötsligt vilar på södersidan av huset.

Vilken fin början på oktober.

Vilken fin början på oktober.

 
LOADING..