Sommaren fortsätter och vädret är helt underbart. Jag skulle behöva sitta inne en del vid datorn och arbeta, men det känns nästan som en omänsklig begäran av mig själv. I desperation har jag försökt att ta med mig datorn till en skuggig plats nära poolen. Att fokusera med badande barn alldeles intill är inte lätt – och den där solstolen ser ju så lockande ut!

I morgon börjar mina barn i skolan och förhoppningsvis ska det bli lite ordning även på mig i och med det. Hoppas ni läsare också haft en skön vecka!

Jag har försökt kombinera nytta med nöje och tagit med mig datorn till pergolan vid poolen. Det fungerade bra att se på skärmen trots ljuset. Värre var det med mitt fokus.

Jag har försökt kombinera nytta med nöje och tagit med mig datorn till pergolan vid poolen. Det fungerade bra att se på skärmen trots ljuset. Värre var det med mitt fokus.

Solen strålar, vattnet glittrar och barnen leker. Helt underbart och oemotståndligt. Jag har inte köpt några nya utemöbler ännu, men däremot lite växter på Ingvaldstorp. Kommer ett eget blogginlägg om det snart.
Strax intill poolen och intill 1700-talsstugorna blommar mängder av såpnejlikor. Där får de så gärna vara, så länge de håller sig borta från mina rabatter.

Strax intill poolen och intill 1700-talsstugorna blommar mängder av såpnejlikor. Där får de så gärna vara, så länge de håller sig borta från mina rabatter.

Jag har vänt upp och ned på en av hinkarna jag satt potatis i.

Jag har vänt upp och ned på den första av hinkarna jag satt potatis i.

Premiär för mig att odla egen potatis. Jättekul att hitta ett gäng perfekta knölar gömda i jorden.
Härligt krispiga och söta sockerärtor och en nyskördad zucchini.

Härligt krispiga och söta sockerärtor och en nyskördad zucchini.

Det här är inte en ovanligt grumlig öl, utan en färsk juice gjord på zucchini, sockerärtor, citron, selleri, broccoli och äpple. Riktigt gott och så nyttigt att det känns i hela kroppen!

Det här är inte en ovanligt grumlig öl, utan en färsk juice gjord på zucchini, sockerärtor, citron, selleri, broccoli och äpple. Riktigt gott och så nyttigt att det känns i hela kroppen!

Bolltisteln blommar och är populär bland humlor och bin. I år har det varken varit störande myggor, flugor eller otäcka bromsar på prästgården. Så skönt!
Däremot är det gott om stora, gröna syrsor som den här som envisas med att hoppa in genom balkongdörren och uppvakta mig med alarmliknade sång på nätterna.

Däremot är det gott om stora, gröna syrsor som den här som envisas med att hoppa in genom balkongdörren och uppvakta mig med alarmliknade sång på nätterna.

Även om det inte är några myggor så känns det bra att använda myggnätet. Jag skickade efter mitt på www.mokito.net Titta gärna på fler bilder från mitt sovrum i ett tidigare inlägg.  http://godsochgardar.se/bloggar/tina/himmelsang-av-myggnat/

Även om det inte är några myggor så känns det bra att använda myggnätet. Jag skickade efter mitt på www.mokito.net Titta gärna på fler bilder från mitt sovrum i ett tidigare inlägg. http://godsochgardar.se/bloggar/tina/himmelsang-av-myggnat/

Äntligen har det varit kvällar då det varit tillräckligt varmt för att sitta ute. Bättre sent än aldrig!
Tips på enkel förrätt som kan serveras på stående fot till drinken och gärna innan kräftor; Västerbottenpaj i muffinformar. Här med en skiva zucchini på toppen. Botten är gjord på havremjöl i stället för vete, vilket går jättebra.

Tips på enkel förrätt som kan serveras på stående fot till drinken och gärna innan kräftor; Västerbottenpaj i muffinformar. Här med en skiva zucchini på toppen. Botten är gjord på havremjöl i stället för vete, vilket går jättebra.

Hoppas ni läsare också haft en fin vecka. Sov så gott!

Hoppas ni läsare också haft en fin vecka. Sov så gott!

 

LOADING..