Men så mysigt att somna under duntäcket till det rogivande ljudet av regn. Lika mysigt att vakna och höra att det fortfarande är lika mysigt. Tänk så skönt med ännu en dag då jag slipper vattna i rabatter och oroa mig för att brunnen ska gå torr. Och så härligt at redan förnimma den underbara årstid som skall komma – höst!

Men åh, jag bara måste få klaga lite. Enstaka dagar med regn kan kännas som en befrielse. Enstaka dagar av sol är bättre än inget, men enstaka minuter utan moln  känns mest retsamt.  Det nya soldäcket hinner inte ens torka innan nästa skur kommer.

Så, nu har jag klagat färdigt. Det är trots allt bara sista juli. Kanske kommer sommaren – så som vi vill ha den – tillbaka i augusti och september. Jag hoppas! 

I veckan körde vi tillbaka lille Jeltsin som vi lånat från ridskolan. Regnet föll mot rutan och tempraturen visade 15 grader.  När vi körde tillbaka ponnyn samma tid förra året pendlade temperaturen mellan 39 och 40 grader. Vilken otrolig skillnad!

I veckan körde vi tillbaka lille Jeltsin som vi lånat från ridskolan. Regnet föll mot rutan och tempraturen visade 15 grader. När vi körde tillbaka ponnyn samma tid förra året pendlade temperaturen mellan 39 och 40 grader. Vilken otrolig skillnad!

Vi har flitigt använt oss av väderappar. Verkligen praktiskt att veta att mellan klockan 14:00 och 15:00 ska det inte regna, så då skulle vi kanske hinna med en ridtur.
Hemma på prästgården står solstolar ouppackade.

Hemma på prästgården står solstolar ouppackade.

Det är betydligt varmare i vattnet än i luften och barnen badar flitigt trots vädret.

Det är betydligt varmare i vattnet än i luften och barnen badar flitigt trots vädret.

Barn och hundar springer in och ut med våta fötter och tassar. Att hålla golven fina känns lika hopplöst som att försöka få mitt hår att vara slätt och fint i den fuktiga luften. Det är bara att gilla läget! PÅ bilden syns femmånaders labragotton Baci som jag är valpvakt åt. Han är lika go som han är lerig.
Iklädd höga gummistövlar och regnrock plockar jag vildhallon till frukost. Väl värt mödan!

Iklädd höga gummistövlar och regnrock plockar jag vildhallon till frukost. Väl värt mödan!

Kvällspromenaden med hundarna innefattar numera även nattning av poolen.  Än så länge har det inte blivit något kvällssittande ute på det nya däcket.

Kvällspromenaden med hundarna innefattar numera även nattning av poolen. Än så länge har det inte blivit något kvällssittande ute på det nya däcket.

Fullmånen speglar sig i det regnvåta pooldäcket. Lovisa hjälper mig att dra för poolskyddet inför natten.
En mysig ny rutin, trots vädret.

En mysig ny rutin, trots vädret.

Än finns det hopp. Här är en bild från förra året. Det är dukat till middag på altanen och det är nästan mitten på september.  Hoppas, hoppas!

Här är en bild från förra året. Det är dukat till middag på altanen och det är nästan mitten på september. Än finns det hopp!

 

LOADING..