Idag har jag har bakat nyttiga frökex och Energi Bars och gjort min egen Body Butter. Och trots att jag redan har grym träningsverk har jag varit en vända på gymmet. Snacka om att jag känner mig duktig!

Nu ska jag strax fira detta med en stor, färsk och hemmagjort juice. Önskar er alla en skön fredag!

Jag har skrivit om min hemmagjorda body butter tidigare och mer utförligt recept finns på bloggen sedan tidigare. Den är superenkel att göra och jag varierar lite varje gång. Grunden är att smälta bivax vispa med oljor och lite destillerat vatten. Mängden av bivax i förhållande till olja och vatten avgör hur tjock crèmen blir. Idag blandade jag också i sheasmör och kokosfett och vispade med rapsolja och vetegroddsolja och några droppar eterisk olja. Jag förvarar i små burkar kylskåpet, men de klarar sig ett bra tag i rumstemperatur.

Jag har skrivit om min hemmagjorda body butter tidigare och mer utförligt recept finns på bloggen sedan tidigare. Den är superenkel att göra och jag varierar lite varje gång. Grunden är att smälta bivax och vispa med oljor och lite destillerat vatten. Mängden av bivax i förhållande till olja och vatten avgör hur tjock crèmen blir. Idag blandade jag också i sheasmör och kokosfett och vispade med rapsolja och vetegroddsolja och några droppar eterisk olja. Jag förvarar i små burkar kylskåpet, men de klarar sig ett bra tag i rumstemperatur.

Snart kommer jag kunna göra juice på nyttiga ogräset kirskål från trädgården, blandat med gröna äpplen och citron. Gott!
I veckan har Lovisa tagit lektion för Chanel på hennes ponny Semlan. Så roligt att se att min lilla tjej börjar bli riktigt duktig. Mycket tack vare Nyby Torshälla ridskola.

I veckan har Lovisa tagit lektion för Chanel på hennes ponny Semlan. Så roligt att se att min lilla tjej börjar bli riktigt duktig. Mycket tack vare Nyby Torshälla ridskola.

Valparna växer och kräver mycket mer av min tid nu. Jag tar ut dem flera gånger om dagen och har full sjå med att få alla att gå åt ungefär åt samma håll.

Valparna växer och kräver mycket mer av min tid nu. Jag tar ut dem flera gånger om dagen och har full sjå med att få alla att gå åt ungefär samma håll.

Valparna är fem veckor idag. Om tre veckor ska den här lilla tjejen flytta till en granne.
Den här killen ska bli värmlänning.

Den här killen ska bli värmlänning.

Den här tjejen ska förgylla tillvaron hos ett läkarpar.

Den här tjejen ska förgylla tillvaron hos ett läkarpar.

Den här coolingen är en liten utbrytarkung som är den enda av syskonen som redan kan gå både upp och ner för trapporna. Han ska bli skärgårdskille.

 

Sötnos på väg ut på spännande äventyr!

Sötnos på väg ut på spännande äventyr!

Det är fortfarande lite påsk framför prästgården. Önskar er alla en fin fredagskväll!

Det är fortfarande lite påsk framför prästgården. Önskar er alla en fin fredagskväll!

Och så något som liknar ett recept på mina frökex (använde inga mått). Jag blandade lika delar av pumpakärnor, solroskärnor, linfrön och sesamfrön med rikligt med vatten och lät dem stå över natten (har lärt mig att alla frön och nötter ska blötläggas för att kroppen ska kunna ta upp näringen bättre). Sedan hällde jag bort överflödigt vatten och blandade i havreflingor (kanske något mer än övriga delar) och generöst med olivolja. Sen fick det stå ytterligare ett par timmar innan jag tryckte ut smeten mellan bakpapper på plåtar. Sen strödde jag över lite flingsalt och gräddade på 120 grader tills de var torra och hade en aning färg (skär ut rutor innan de är färdiga). De blev så spröda och goda!

Jag gjorde lite väl mycket smet så jag tog en del av den och blandade ner kokosflingor, kakao, dadlar (som jag mixat till smet), några äggvitor, lite honung och en nypa salt. Jag la smeten i en stor gratängform och gräddade på 110 grader tills det kändes lite fastare och skar ut dem till Bars. Perfekt att stoppa i sig efter gymmet eller ridpasset, eller bara när man blir sugen.

Om ni har frågor över något så  vill jag gärna försöka svara på dem. Tyvärr fungerar inte kommentarer så bra ännu på bloggen och jag får inget meddelande (det ska bli bättre framöver). Jag finns på instagram och där går det lätt att nå mig. Välkommen att följa mig där!

 

LOADING..