I fredags var jag och ett glatt gäng på trevlig invigning av butiken Kvalité Häst & Hund på Lida Gård. Gården tillhör Stenhammars Godsförvaltning och H.M. Konungen och Prins Carl Philip som varit drivande i projektet var med och minglade. Landshövding Liselott Hagberg höll invigningstal och klippte bandet.

Stenhammar och Lida gård ligger mitt i hjärtat av vackraste Södermanland och är ett populärt utflyktmål. Här går Sörmlandsleden och på Lidarundan promenerar det ca 400 personer om dagen.

Tänk så perfekt att avsluta en skön promenad med ett stopp i butiken och dess Rawfood-inspirerade Café. Lycka till butiksinnehavare Hannah Larsson – det här kommer att bli toppen!

I fredags öppnade Kvalité Häst & Hund upp portarna för sina VIP-gäster. Therese Rydén skyndar in med blommor i famnen och jag springer efter med kameran i högsta hugg.

I fredags öppnade Kvalité Häst & Hund upp portarna för sina VIP-gäster. Väninnan Therese Rydén skyndar in med blommor i famnen och jag springer efter, förstås med kameran i högsta hugg.

Det serverades bubbel och snittar ute på terrasset som vetter mot en liten sjö. En stor dag för Hannah som mellan Kungen och Prinsen följer Landshövdingens tal.
Hannah berättade att det tagit tre långa år av väntan och förväntan efter det att kungen ringt henne och frågat om hon ville flytta ut sin butik från Flen till Lida Gård. Även Mikael Boström på rawfoodmiddagar.se och Sophie Bohnstedt på shopiesraw.se höll tal och berättade om vad som kommer att serveras på Lida Café.  Jättekul när entreprenörer satsar på landsbyggden och extra roligt när det finns ett hälsotänk med i bilden!

Hannah berättade att det varit tre långa år av väntan och förväntan efter det att kungen ringt henne och frågat om hon ville flytta ut sin butik från Flen till Lida Gård. Även Mikael Boström på rawfoodmiddagar.se och Sophie Bohnstedt på sophiesraw.com höll tal och berättade om vad som kommer att serveras på Lida Café. Jättekul när entreprenörer satsar på landsbyggden och extra roligt när det finns ett hälsotänk med i bilden!

Trubadurer fanns på plats.

Även trubadurer Edward och Kalle bidrog till den trevliga stämningen.

Trio av tjusiga damer från Sörmländska gods. Liane Wachtmeister från Fjällskär, Marie-Louise Almgren från Stäringe och Ebba Weijber från Hagbyberga.
Även prinsens ursöta borderterrier Siri fick vara med.

Även prinsens ursöta borderterrier Siri fick vara med.

Butiken har allt möjligt för alla häst och hundintresserade. Jag blev förtjust i ett par väldigt eleganta ridstövlar från Ariat.

Butiken har allt möjligt för alla häst och hundintresserade. Jag blev förtjust i ett par väldigt eleganta ridstövlar från Ariat.

Butiken är stor och det finns mycket mer än bara häst- och hundsaker.
Det bjöds på modevisning med kläder för alla åldrar. Förutom olika häst- och hundmärken har butiken bland annat Boomerang, Cream och Denim Hunter. Titta gärna på webbutiken http://www.kvalitehasthund.com/butik/

Det bjöds på modevisning med kläder för alla åldrar. Förutom olika häst- och hundmärken har butiken bland annat Boomerang, Cream och Denim Hunter. Titta gärna på webbutiken http://www.kvalitehasthund.com/butik/

Det bjöds på underbart goda rawfoodhjärtan sötade med endast honung och björksav.

Och så bjöds det på underbart goda rawfoodhjärtan sötade med endast honung och björksav.

Butiken med sitt stora Café har även en massa annat spännande på gång som hundkurser och ornitologikurser samt grillaftnar med KC Wallberg. Tack för en jättetrevlig kväll och jag ser fram mot att komma tillbaka igen. All lycka till!

Butiken med sitt stora café har även en massa annat spännande på gång, som hundkurser och ornitologikurser samt grillaftnar med KC Wallberg. Tack för en jättetrevlig kväll och jag ser fram mot att komma tillbaka igen. All lycka till!

 

LOADING..