När jag väl bestämmer mig för att det är dags att återgå till det som jag anser är min idealvikt så gör jag det mycket bestämt. Under några dagar nästan fastar jag och lever på framför allt hemmagjorda juicer och smooties. Det är lite plågsamt till en början, men kroppen anpassar sig förvånansvärt snabbt och på bara några dagar har sötsuget och nattmackesuget försvunnit.  Därefter kan jag tillåta mig att äta mer normalt igen, även om jag håller tillbaka på kolhydrater.

Jag är ingen dietist och har dessutom inget som helst problem med övervikt (min kära mamma tycker snarare att jag borde gå upp i vikt) så det här är bara min egen lilla metod för att  känna mig fräsch och hålla kvar samma vikt som jag hade under senare delen av tjugoårsåldern,  en vikt som jag känner mig bekväm med.

Nu ska jag förbereda mig inför morgondagens spännande uppdrag för Gods och Gårdar! Hoppas ni läsare haft en bra start på veckan!

Äntligen är det vår i luften. Fåglarna kvittrar och det är ett helt annat ljus ute. Så skönt!

Äntligen är det vår i luften. Fåglarna kvittrar och det är ett helt annat ljus ute. Så skönt!

Under helgen har jag bedrivit lite självplågeri och levt mest på egen juice, lite smoothies och lax. Det blir lite som en mini-detox.  I går kände jag mig lite matt, men idag är energin tillbaka, sötsuget borta och strax kommer mina två vinterkilon också vara bort.
Styckfrysta vinbär som förfarande ser nyskördade ut. Perfekt att ha i smoothien!

Styckfrysta vinbär som förfarande ser nyskördade ut. Perfekt att ha i smoothien!

Våren är här och pelargonerna har fått komma upp ur det kalla källarförrådet. Stackarna har bara fått vatten tre-fyra gånger under vintern.  Pelargoner behöver inte vintervila, men det är svårt att hålla dem blommande under den mörka vintern.

Våren är här och pelargonerna har fått komma upp ur det kalla källarförrådet. Stackarna har bara fått vatten tre-fyra gånger under vintern. Pelargoner behöver egentligen inte vintervila, men det är svårt att hålla dem blommande under den mörka vintern.

Ordentligt nerklippta får de stå i söderläge och snygga till sig. Pelargoner är tacksamma, så det brukar gå fort.

Finns det liv så finns det hopp! Ordentligt nerklippta får de stå i söderläge och snygga till sig. Pelargoner är tacksamma, så det brukar gå fort.

 

LOADING..