Idag är det fettisdagen, vilket betyder att jag väldigt snart inte kan komma undan längre. Ända sedan i julas har jag tänkt att jag ska göra mig av med de där extra två kilona som smugit sig på i samband med julmat och allt för mycket stugsittande.  Men hur kan man seriöst ta tag i sin diet när det är semmeltider? Jag ger det några dagar till, sen finns det inga ursäkter.

Även om jag under vintern tillåtit mig en och annan semla (och alldeles för mycket pasta och bröd) så äter jag nyttigt, dricker mina hemmagjorda juicer och tar en del tillskott. Utan att känna mig allt för skrockfull (peppar, peppar) kan jag nöjt konstatera att jag inte varit förkyld en enda gång den här vintern.  Säkert beror det delvis på alla nyttiga juicer, men jag tror också på de kosttillskott jag tar och vill gärna tipsa om dem.

Nu tänker jag strax njuta av en (kanske) sista semmelfrossa  för i år.  Önskar er alla en fröjdefull fettisdag!

Jag gör egen juice nästan varje dag. Just idag blev det en juice på rödbeta, äpple, ingefära och lime – gott! Jag brukar först vispa ner en sked vetegräspulver i ett halvt glas (med lattevispen) och svepa. Inte så gott, men nyttigt.

Jag gör egen juice nästan varje dag. Just idag blev det en juice på rödbeta, äpple, ingefära och lime – gott! Jag brukar först vispa ner en sked vetegräspulver i ett halvt glas (med lattevispen) och svepa (usch). Inte för att specifikt motverka förkylning, utan bara för att det är allmänt nyttigt.

Jag har en ganska enkel juicecentrifug sedan många år tillbaka och jag tycker den fungerar bra och är hyfsad lätt att göra ren.
Sedan dryga ett år tillbaka tar jag extra vitamin-D på vintern och ett kosttillskott som innehåller bland annat zink, vilket ska stärka immunförsvaret. Vitamin-D är nödvändigt för att immunförsvaret ska aktiveras och i våra solfattiga trakter är det inte så konstigt att vi blir sjuka på vintern.  Känner jag minsta tendens till förkylning knaprar jag på esberitox.  Hitintills har jag klarat mig hela vintern!

Sedan dryga ett år tillbaka tar jag extra vitamin-D på vintern och ett kosttillskott som innehåller bland annat selen och zink, vilket ska hjälpa immunförsvaret. Vitamin-D är helt nödvändigt för att immunförsvaret ska aktiveras och i våra solfattiga trakter är det inte så konstigt att vi blir sjuka på vintern. Känner jag trots allt minsta tendens till förkylning knaprar jag på Esberitox. Hitintills har jag klarat mig hela vintern, vilket känns fantastiskt!

Spegel, spegel på väggen där. Nu är jag inte bara trött på is och snö utan även på mitt hår. Aldrig i hela mitt liv har jag haft så långt hår som jag har idag. Men i morgon ska jag äntligen till frisören och tukta topparna.

Bastubygget har gått väldigt långsamt fram, framför allt beroende på förkylda hantverkare. Men nu är i alla fall golvvärme i duschen på plats.

Spegel, spegel på väggen där. Nu är jag inte bara trött på is och snö utan även på mitt hår. Aldrig i hela mitt liv har jag haft så långt hår som jag har idag. Men i morgon ska jag äntligen till frisören och tukta topparna.

Spegel, spegel på väggen där. Nu är jag inte bara trött på is och snö utan även på mitt hår. Aldrig i hela mitt liv har jag haft så långt hår som jag har idag. Men i morgon ska jag äntligen till frisören och tukta topparna.

 

LOADING..