I lördags hade jag och dotter Elsa en härlig spadag på Duwfeholms Herrgård. Efter bubbelpool, bastu och skön massage förrenades vi med övriga familjen och åt julbord. Belåtna och mätta i överkant avslutade vi med att beundra ett stort antal stjärnfall få en alldeles klar natthimmel. Så mysigt!

Hoppas ni läsare också haft en fin helg!

Herrgården är daterad till år 1485 och har massor av spännande historia. I lusthuset har både Albert Engström och Zorn målat en gång på tiden.

Herrgården är daterad till år 1485 och ligger endast några få minuter från Katrineholm.  I lusthuset har både Albert Engström och Zorn målat en gång på tiden.

Elsa och jag välkomnades av en gammal och ganska ruskig tomte.
Vi åt en mysig lunch i en av salongerna. Allt kändes väldigt personligt och ombonat. Nästan som ett privat hem.

Vi åt en mysig lunch i en av salongerna. Allt kändes väldigt personligt och ombonat. Nästan som ett privat hem.

Efter lunchen blev det bubbelpool och bastu i spaanläggning som ligger i den gamla kuskbostaden.  Så härligt och viktigt att få tid med ett barn i taget. Och kanske extra viktigt när barnens åldrar skiljer sig så mycket som min. Elsa och jag blir tippade som syskon numera, vilket förstås jag tycker är extra roligt!

Efter lunchen blev det bubbelpool och bastu i spaanläggning som ligger i den gamla kuskbostaden. Anläggningen är liten och vi hade tur som fick ha den för oss själva. Så härligt och viktigt att få tid med ett barn i taget. Och kanske extra viktigt när barnens åldrar skiljer sig så mycket som mina.

Vi fick härlig massage som verkligen lyckades göra mig avkoppland. Perfekt temperatur i rummet, skön musik och trevligt bemötande. Topp!
Strax intill kuskbostaden ligger den gamla lanthandeln och gårdsmuséet. Familjen Åström som äger Duwfeholm älskar att samla saker och har Sveriges största samling av produktreklamsskyltar och korkskruvar. Dessutom har de ett akvarium i vinkällaren för ett antal champagneflaskor som innan legat på havets botten i 80 år!

Strax intill kuskbostaden ligger den gamla lanthandeln och gårdsmuséet. Familjen Åström som äger Duwfeholm älskar att samla saker och har Sveriges största samling av produktreklamsskyltar och korkskruvar. Dessutom har de ett akvarium i vinkällaren för ett antal champagneflaskor som innan legat på havets botten i 80 år!

Inoljade och lite lätt nyvakna skålade vi i varm, hemmabryggd äppelmust med nyanlända familjemedlemmar. Sen gav vi oss hän till julbordet.

Inoljade och lite lätt nyvakna skålade vi i varm, hemmabryggd äppelmust med nyanlända familjemedlemmar. Sen gav vi oss hän till julbordet.

Åh vilka fina 1700-talsfat!
Två dagar senare och jag känner mig fortfarande mätt (tur det bara är jul en gång om året!). Det är andra gången jag ätit julbord på Duwfeholm och jag blev inte besviken denna gång heller. Maten håller hög standard och personalen är jättetrevlig. Vi kommer tillbaka!

Två dagar senare och jag känner mig fortfarande mätt (tur det bara är jul en gång om året!). Det är andra gången jag ätit julbord på Duwfeholm och jag blev inte besviken denna gång heller. Maten håller hög standard och personalen är jättetrevlig. Vi kommer tillbaka!

LOADING..