Med jämna mellanrum ber min tyska modellagentur om nya ”polar” till kunder som vill veta hur min dagsform är.  Med polar menar jag enkla och ofixade bilder där kundern tydligt kan se hur modellen ser ut. Men det är inte helt enkelt att i all hast fixa till hyfsade ”polar”, framförallt inte när jag måste göra dem helt själv.  Här om dagen hade jag turen att ha min väninna Carina tillgänglig att agera fotograf. Tyvärr fick jag inte jobbet, men glädjande nog för att kunder tyckte jag såg för ung ut. Än finns det hopp!

Min dotter Elsa har långa smala ben som aldrig tar slut och kameran fullkomligt älskar henne.  Proffsfotografen och vännen André Karjel kom till prästgården och tog lite testbilder, för det vore inte fel att dryga ut studentkassan med lite modelljobb!

Carina och jag hade roligt med kameran när solen började gå ner. Bilderna är tagna med blixt och givetvis helt oretuscherade och utan filer. Jag har använt maskara, läppglans och Decleors  transparanta BB crème (som jag älskar) och YSL touche eclat (ett måste i sminkväskan) och en aning solpuder.  Mer än så behövs inte på en så kallad polaroid. Ska bilden bli bra så hänger det ändå mest på ljuset, och håret förstås.

Carina och jag hade roligt med kameran när solen började gå ner. Bilderna är tagna med blixt och givetvis helt oretuscherade och utan filter. Jag har använt maskara, läppglans och Decleors transparanta BB crème (som jag älskar) och YSL touche eclat (ett måste i sminkväskan) och en aning solpuder. Mer än så behövs inte på en så kallad polaroid. Ska bilden bli bra så hänger det ändå mest på ljuset, och håret förstås.

Elsa har modellyrket i generna, dels genom mig, men även hennes vackra farmor Anne som bor i New York.  Anne var en riktig topmodell på sin tid och reste mellan New york och Paris under en tid då yrket var lite mer ovanligt och mycket mer glamoröst. Det ska bli spännande att se Andrés bilder på Elsa!

Elsa har modellyrket i generna, dels genom mig, men även hennes vackra farmor Anne som bor i New York. Anne var en riktig topmodell på sin tid och reste mellan New york och Paris under en tid då yrket var lite mer ovanligt och mycket mer glamoröst. Det ska bli spännande att se Andrés bilder på Elsa!

 

LOADING..