Jag har alltid svårt att bestämma mig och har en tendens att vrida och vända på saker många gånger innan jag kommer till ett beslut och ofta kan jag inte bestämma mig förrän jag verkligen måste. Efter en hel del funderande blev jag äntligen tvungen att bestämma mig för vilken färg som småstugorna ska ha på fönster och dörrar. Jag har under en tid bollat frågan med diverse kunniga personer och tillslut var det Karin på byggnadsvårdsbutiken Ovolin som fick mig att komma till skott. Tack för det Karin!

Ett par av stugorna har nu fått fönsterfodren målade i grön umbra utblandat i vitt och fönsterramarna håller på att målas i samma nyans fast något mörkare. Jag är jättenöjd med färgvalet och jag tror det kommer bli så fint!

Jag har själv blandat ihop Engvall & Claessons vita linoljefärg med ungefär 25 % grön umbra och resultatet blir en vacker varmgrå färg. Fönsterramarna kommer att målas något mörkare i samma nyans och tanken är att det ska ge en känsla av blyinfattade fönster, vilket stugorna från början hade.

Jag har själv blandat ihop Engwall & Claessons vita linoljefärg med ungefär 25 % grön umbra och resultatet blir en vacker varmgrå färg. Fönsterramarna kommer att målas något mörkare i samma nyans och tanken är att det ska ge en känsla av blyinfattade fönster, vilket stugorna från början hade.

Titta så schersminen blommar! Prästgården finns fyra lika stora buskar och här doftar helt underbart.  Bakom syns gamla arrendatorbostaden som sedan tidigare har vita fönster och dörren målad i engelskt rött. Jag har tänkt att småstugorna ska få dörrarna målade i gulockra nu, vilket jag tror blir väldigt snyggt till grå fönster.
Jag har tampats med mina klätterrosor av sorten Flammentanz vars yviga frodighet visats sig bestå av framför allt rotskott! Det var verkligen inte lätt och det var endast tack vare blommorna som jag kunde se skillnad på grenarna.

Jag har tampats med mina klätterrosor av sorten Flammentanz vars yviga frodighet visats sig bestå av framför allt rotskott! Det var verkligen inte lätt och det var endast tack vare blommorna som jag kunde se skillnad på grenarna.

 

Det blev förvånansvärt lite kvar när alla rotskotten var bort på klätterrosorna. Jag misstänker att de drabbats av massor av rotskott då plantorna hade en nära-döden-upplevelse när husets grund putsades om och fasaden målades förrförra sommaren.  Övriga rosor i rabatten är planterade förra hösten och har tagit sig jättefint.

Det blev förvånansvärt lite kvar när alla rotskotten var bort på klätterrosorna. Jag misstänker att de drabbats av massor av rotskott då plantorna hade en nära-döden-upplevelse när husets grund putsades om och fasaden målades förrförra sommaren. Övriga rosor i rabatten är planterade förra hösten och har tagit sig jättefint.

Den här rosen och några till likadana växer framför småstugorna och jag har bilder på dem från 1930-talet. De verkar klara sig utmärkt utan någon speciell tillsyn och doftar helt underbart.

Den här rosen och några till likadana växer framför småstugorna och jag har bilder på dem från 1930-talet. De verkar klara sig utmärkt utan någon speciell tillsyn och doftar helt underbart.

 

LOADING..