Jag hyser stor misstänksamhet mot alla som sätter saxen i mitt hår och är väldigt petig med att välja frisör. På salong Mikas Koivisto/Karlsson i Stockholm har Emil Wall lyckats vinna mitt förtroende och jag blir alltid nöjd efter att han ägnat tid åt min vilda man.

Vad det gäller att ljusa upp mitt hår så brukar jag hjälpa solen på traven med att själv göra lite slingor ibland. När jag bodde i Frankrike brukade jag gå till frisören och få en ”balayage” gjord; en mycket enkel teknik där man helt enkelt bara penslar på blekning där det känns som det skulle passa och där solen normalt skulle bleka. Resultatet blir väldigt naturligt och fint och är relativt enkelt att göra på sig själv.

Tyvärr har jag inte hittat någon salong här i Sverige som gör den typen av enkla slingor, utan det verkar bara vara folievarianten som gäller här.

Igår gav jag dock Teemu Koivisto förtroendet att göra folieslingor på mitt vintermörka hår. Och även om jag föredrar resultatet av en enklare balayage så blev resultatet riktigt fint!

Här ska mitt vintermörka hår bli upplyst. Att slinga håret är också ett bra sätt att förvirra bort gråa hår som börjat dyka upp.

Här ska Teemu Kovisto med vana händer göra mitt  vintermörka hår upplyst. Att slinga håret ljusare är också ett bra sätt att förvirra bort gråa hår som börjat dyka upp.

Tålamod, tålamod. Det tar nästan en halv dag att klippa och slinga håret! Jag passar på att läsa de senaste modetidningarna och att måla mina naglar. En lite lagom mörk färg, som Chanels Black Pearl 513, funkar väldigt bra när man dagen innan varit och grävt i trädgården….

Tålamod, tålamod. Det tar nästan en halv dag att klippa och slinga håret! Jag passar på att läsa de senaste modetidningarna, dricka café latte och att måla mina naglar. En lite lagom mörk färg, som Chanels Black Pearl 513, funkar väldigt bra när man dagen innan varit och grävt i trädgården….

 

LOADING..