En del saker som jag gjort i livet hade jag aldrig gjort om jag vetat hur mycket jobb det skulle bli. Och tur är det, för jag skulle antagligen varit barnlös i så fall – och valplös!

Åååhhh mina stackas målade golv! Eller stackars mig, som stod på knä och penslade fram rutor, timme efter timme och utan maskeringstejp (för tejp fungerade helt enkelt inte). Det är inte idealiskt att ha golv målade i linoljefärg när man har små valpar.

Men det är egentligen bara köksgolvet och mitt kontors golv som tagit en del stryk av valparna och jag försöker tänka att de kanske bara blir finare med lite patina. Eller så får jag helt enkelt göra om proceduren. Det var ju faktisk väldigt roligt att måla golv!

Det här golvet är bara grundmålat med en ljusgrå linoljefärg utspätt med mycket terpentin. Därefter målade jag linjer på fri hand efter blyetslinjer med en något mörkare och outspädd grå färg.  Annelie Beck-Friis på Skagersholm tipsade mig om att göra en mall av en spånskiva vilket verkligen underlättade.

Det här golvet är bara grundmålat med en ljusgrå linoljefärg utspätt med mycket terpentin. Därefter målade jag linjer på fri hand efter blyetslinjer med en något mörkare och outspädd grå färg. Annelie Beck-Friis på Skagersholm tipsade mig om att göra en mall av en spånskiva vilket verkligen underlättade.

Innan var det ett misslyckat såpaskurat golv som såg fläckigt och gulaktigt ut.
Det knepigaste var att få rutorna att någorlunda stämma i alla kanter, men när väl blyetslinjerna var på plats gick det rätt snabbt.

Det knepigaste var att få rutorna att någorlunda stämma i alla kanter, men när väl blyetslinjerna var på plats gick det rätt snabbt. Jag tycker det är toppen att måla med linoljefärg och använde här Engvall & Claesson som jag köpt på Ovolin i Örebro. Det är viktigt och väl värt investeringen att använda riktigt i bra penslar när man målar med linolja..

Golvet i köket och serveringsgången var tidigare linoljefernissat i en typisk rödbrun färg.

Golvet i köket och serveringsgången var tidigare linoljefernissat i en typisk rödbrun färg.

Mina målarkillar fick måla golvet direkt på fernissan med ljusgrå linoljefärg.
Det var väldigt spännande och effektful att måla mörkgråa rutor och det gällde att vara stadig på handen. Att använda maskeringstejp var det inte tal om, för färgen flyter bara ut under tejpen.

Det var väldigt spännande och effektful att måla mörkgråa rutor och det gällde att vara stadig på handen. Att använda maskeringstejp var det inte tal om, för färgen flyter bara ut under tejpen.

Så här fint blev det tillslut. Jag är så nöjd med mitt kök!

Så här fint blev det tillslut. Jag är så nöjd med mitt kök!

Inte nog med att valparna inte är rumsrena ännu, de älskar att gräva i all smuts de kan hitta, som den här blöta askhögen till exempel. Ni förstår hur deras små tassar ser ut när de kommer in, och hur golven ser ut därefter!

Inte nog med att valparna inte är rumsrena ännu, de älskar att gräva i all smuts de kan hitta, som den här blöta askhögen till exempel. Ni förstår hur deras små tassar ser ut när de kommer in, och hur det ser ut på mina målade golv därefter!

 

LOADING..