Våren har tagit en liten paus och det är kallt och grått ute medan små otäcka flingor faller från skyn. Just nu skulle jag gärna vara på resande fot någonstans där våren hunnit längre. Men jag misströstar inte, för jag vet att det kommer en tid då det inte finns någonstans bättre på denna jord att vara än just här!

Tiden mellan blommande hägg, syren och pion är ju helt oslagbar här i norden. Den tiden för två år sedan pågick en stor renovering av prästgården. Bland annat lät jag riva ut pastoratets stora och mer eller mindre bombsäkra kassavalv. Arbetarna trodde rivningsarbetet skulle ta en till två dagar, men de hade fel. Valvet var byggt av armeringsjärn och tegel och det tog ett gäng starka män över en vecka att få ut det ur huset!

Så här såg det ut till vänster och höger om huset vid rivningen av kassavalvet. Tegelstenarna användes sedan till blandannat ett nytt golv, som jag kommer att skriva om senare. Lägg märke till den gigantiska syrenhäcken som strax efter blomningen klipptes ner.

Så här såg det ut till vänster och höger om huset vid rivningen av kassavalvet. Tegelstenarna användes sedan till blandannat ett nytt golv, som jag kommer att skriva om senare. Lägg märke till den gigantiska syrenhäcken som strax efter blomningen klipptes ner.

Syrenhäcken var verkligen enorm och i gott skick och hela framsidan av prästgården var inbäddad i dess grönska.  Jag tycker egentligen det var väldigt vackert och älskade de små gångarna som fanns i häcken, men någon gång måste den klippas, annars blir den tillslut risig.
Kassavalvet låg i kontoret och tog upp en stor del av entrén. Här har valvet rivits ner och en ny vägg ska byggas upp.

Kassavalvet låg i kontoret och tog upp en stor del av entrén. Här har valvet rivits ner och en ny vägg ska byggas upp.

Jag har varit väldigt försiktig med att göra några större ingrepp huset. Men här blev ändå en timmervägg nersågad. Klarblå och handtryckta tapeter , troligen från byggnadsåret  1828, var limmade direkt på dessa timmerstockar.

Jag har varit väldigt försiktig med att göra några större ingrepp huset. Men här blev ändå en timmervägg nersågad. Klarblå och handtryckta tapeter, troligen från byggnadsåret 1828, var limmade direkt på dessa timmerstockar.

Entrén blev betydligt större och dessutom fick jag en stor garderob (inga högar med barnskor innanför dörren tack!).  Och så lät jag installera den välkomnande kaminen Westbo Classic i det i det nya utrymmet. I golvet passade jag på att lägga vattenburen värme och valde marockanska cementplattor, som för mig för tankarna till Frankrike.

Entrén blev betydligt större och dessutom fick jag en stor garderob (inga högar med barnskor innanför dörren tack!). Och så lät jag installera den välkomnande kaminen Westbo Classic i det i det nya utrymmet. I golvet passade jag på att lägga vattenburen värme och valde marockanska cementplattor, som för mina tankar till Frankrike.

 

LOADING..